ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Το μυστικό για να μη σβολιάσει η σοκολάτα
Θα λιώσει για σένα!
Γεωργία Κοντού
Υπάρχει ωραιότερη διαδικασία στη ζαχαροπλαστική από το λιώσιμο της σοκολάτας στο μπεν μαρί; Αυτό που πρέπει να προσέξεις όμως είναι να μη σβολιάσει, πράγμα που συμβαίνει αρκετά συχνά αν η σοκολάτα έχει συγκεντρώσει έστω και ελάχιστη υγρασία. Για να την επαναφέρεις σε ρευστή μορφή δεν έχεις παρά να προσθέσεις, σιγά σιγά, ένα κουταλάκι του γλυκού λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο.