Με... γλυκιά όψη αλλά αλμυρή γεύση: τι είναι; - AllYou.gr

Search

Με... γλυκιά όψη αλλά αλμυρή γεύση: τι είναι;

Τυρόπιτα με φύλλο καταΐφι.

29 Δεκεμβρίου 2014

Ξαφνιάστε ευχάριστα τους καλεσμένους σας με αυτή την τυρόπιτα με φύλλο καταϊφι! Κάνει υπέροχη, τραγανή κρούστα από πάνω και ζουμερή, πλούσια γέμιση μέσα! Δείτε τη συνταγή στο "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει".

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο καταϊφι

8 αυγά

1 λίτρο γάλα

300 γραμ. φέτα

300 γραμ. ανθότυρο

300 γραμ. γκούντα

300 γραμ. κασέρι

300 γραμ. κεφαλοτύρι

λάδι για το άλειμμα του ταψιού

πιπέρι

2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

Βγάζουμε το φύλλο από τη συσκευασία και το ανοίγουμε με τα δάχτυλα να μην έχει κολλημένα σημεία και κόμπους.

Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε πιπέρι.

Προσθέτουμε τα δυο αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το μισό καταϊφι.

Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε φροντίζοντας στα τοιχώματα να υπάρχει καταϊφι.

Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο καταϊφι.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ και ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε την τυρόπιτα με το μίγμα γάλα-αυγά.

Ρίχνουμε στην επιφάνεια της πίτας και το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού. Στο στάδιο αυτό καλό είναι να την αφήσουμε να σταθεί για μία ώρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 -50 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρεται ζεστή.

Πηγή: 

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΤΑΪΦΙ Υλικά: 1 πακέτο φύλλο καταϊφι 8 αυγά 1 λίτρο γάλα 300 γραμ. φέτα 300 γραμ. ανθότυρο 300 γραμ. ...

Aggeliki Kontou 发布于 2014年12月19日
" target="_blank">Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!