ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Με... γλυκιά όψη αλλά αλμυρή γεύση: τι είναι;
Τυρόπιτα με φύλλο καταΐφι.
Ξαφνιάστε ευχάριστα τους καλεσμένους σας με αυτή την τυρόπιτα με φύλλο καταϊφι! Κάνει υπέροχη, τραγανή κρούστα από πάνω και ζουμερή, πλούσια γέμιση μέσα! Δείτε τη συνταγή στο "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει".
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο καταϊφι
8 αυγά
1 λίτρο γάλα
300 γραμ. φέτα
300 γραμ. ανθότυρο
300 γραμ. γκούντα
300 γραμ. κασέρι
300 γραμ. κεφαλοτύρι
λάδι για το άλειμμα του ταψιού
πιπέρι
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:
Βγάζουμε το φύλλο από τη συσκευασία και το ανοίγουμε με τα δάχτυλα να μην έχει κολλημένα σημεία και κόμπους.
Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε πιπέρι.
Προσθέτουμε τα δυο αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το μισό καταϊφι.
Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε φροντίζοντας στα τοιχώματα να υπάρχει καταϊφι.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο καταϊφι.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ και ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε την τυρόπιτα με το μίγμα γάλα-αυγά.
Ρίχνουμε στην επιφάνεια της πίτας και το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού. Στο στάδιο αυτό καλό είναι να την αφήσουμε να σταθεί για μία ώρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 -50 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρεται ζεστή.
SELECTIONS
- «Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear
- Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη
- Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη
- Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London