Τα ζυμαρικά είναι σταθερή αξία για ένα γεύμα στο άψε-σβήσε! - AllYou.gr

Search

Τα ζυμαρικά είναι σταθερή αξία για ένα γεύμα στο άψε-σβήσε!

Ταλιατέλες με πέστο αρακά και μοτσαρέλα.

02 Ιανουαρίου 2015

 

Εύκολο, γρήγορο και 100% ιταλικό αυτό το πιάτο, θα σου λύσει τα χέρια κάποια μέρα που δεν θέλεις να κλειστείς ξανά με τις ώρες στην κουζίνα (μία από αυτές υποψιαζόμαστε ότι είναι και η σημερινή).

Υλικά:

250 γρ. ταλιατέλες

2 φλ. αρακά κατεψυγμένο ή κονσέρβας

1 χούφτα φύλλα ρόκας

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

μισή πράσινη καυτερή πιπεριά, χωρίς τους σπόρους

ο χυμός και το ξύσμα από μισό λεμόνι

6-7 φύλλα δυόσμου

2 κ.σ. κουκουνάρι

1/4 φλ. ελαιόλαδο

125 γρ. μοτσαρέλα

Εκτέλεση:

1. Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σχεδόν μέχρι να γίνουν al dente. 

2. Στο μεταξύ, βάλε στο μούλτι το ένα φλιτζάνι αρακά, τη ρόκα, το σκόρδο, το δυόσμο, το κουκουνάρι, την πιπεριά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψέ τα μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

3. Λίγο προτού είναι έτοιμες οι ταλιατέλες, προσθέτεις το δεύτερο φλιτζάνι του αρακά στα ζυμαρικά και τα αφήνεις να μαγειρευτούν μαζί για ένα λεπτό. Στραγγίζεις και κρατάς περίπου το 1/4 από το νερό όπου έβρασαν τα μακαρόνια.

4. Ξαναρίχνεις στην κατσαρόλα τις ταλιατέλες με τον αρακά. Προσθέτεις το νερό, την πέστο αρακά και ανακατεύεις. Ρίχνεις μέσα και τη μοτσαρέλα, σε μικρά κομματάκια. Σερβίρεις αμέσως, μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Πηγή: Drizzle and Dip



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!