Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ντοματοκεφτέδες

Ένα καλοκαιρινό φαγητό, που καταναλώνεται ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο, από τον food blogger Ditucook.


Γεωργία Κοντού

Υλικά (για 20 κεφτέδες):

4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γραμ. αλεύρι φαρίνα

100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.γ. κάππαρη ψιλοκομμένη

5-6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

1 αυγό

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Σουρώνουμε τις ντομάτες για να φύγουν τα περισσότερα υγρά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κάππαρη, το σκόρδο, το βασιλικό, τη γραβιέρα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.

Ρίχνουμε το αυγουλάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για το τηγάνισμα χρησιμοποιούμε μία βαθιά κατσαρολίτσα. Θα βάλουμε μισή ποσότητα ελαιόλαδο και μισή σπορέλαιο. Το μάτι της κουζίνας σε μέτρια ένταση και μόλις κάψει το λάδι ξεκινάμε. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε ζύμη και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Μόλις πάρουν χρώμα από κάτω τους γυρίζουμε με προσοχή.

Όταν ροδίσουν καλά τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι.

Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα μπορείτε να τους ψήσετε στο φούρνο αρκεί να βάλετε διπλάσια ποσότητα αλεύρι. Μισή ώρα στους 180 βαθμούς είναι αρκετή. Ιδανικό ορεκτικό για να συνοδεύσετε την παγωμένη μπύρα σας τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει αρκετά. Καλή σας όρεξη.

Πηγή: Ditucook

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30