Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Για να στρώσει το στομάχι και να ζεσταθείς γλυκά...

Σούπα με κολοκύθα και κάρι.


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

1/2 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

4 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλο

4 φλ. κολοκύθα, πολτοποιημένη

1 1/2 κ.σ. κάρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτεις μία κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνεις το κρεμμύδι, σοτάρεις μέχρι να γίνει διάφανο (περίπου για 5 λεπτά), προσθέτεις το σκόρδο και αφήνεις περίπου για ένα λεπτό ακόμη.

2. Προσθέτεις και το ζωμό κοτόπουλο και δυναμώνεις λίγο τη φωτιά μέχρι να βράσει.

3. Ρίχνεις και την πολτοποιημένη κολοκύθα και το κάρι.

4. Ανακατεύεις και αφήνει να σιγοβράσει μέχρι να πήξει όσο θέλεις.

5. Δοκιμάζεις και αλατοπιπερώνεις κατά βούληση.

6. Στο τέλος, αν θέλεις χτυπάς το μείγμα στο μπλέντερ για να αποκτήσει πιο ομοιόμορφη υφή. Σερβίρεις με μια κουταλιά γιαούρτι ή ξινή κρέμα και φρέσκο κόλιανδρο.

Πηγή: BS' in the Kitchen

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ