ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Για να στρώσει το στομάχι και να ζεσταθείς γλυκά...
Σούπα με κολοκύθα και κάρι.
Υλικά:
1/2 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
4 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλο
4 φλ. κολοκύθα, πολτοποιημένη
1 1/2 κ.σ. κάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτεις μία κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνεις το κρεμμύδι, σοτάρεις μέχρι να γίνει διάφανο (περίπου για 5 λεπτά), προσθέτεις το σκόρδο και αφήνεις περίπου για ένα λεπτό ακόμη.
2. Προσθέτεις και το ζωμό κοτόπουλο και δυναμώνεις λίγο τη φωτιά μέχρι να βράσει.
3. Ρίχνεις και την πολτοποιημένη κολοκύθα και το κάρι.
4. Ανακατεύεις και αφήνει να σιγοβράσει μέχρι να πήξει όσο θέλεις.
5. Δοκιμάζεις και αλατοπιπερώνεις κατά βούληση.
6. Στο τέλος, αν θέλεις χτυπάς το μείγμα στο μπλέντερ για να αποκτήσει πιο ομοιόμορφη υφή. Σερβίρεις με μια κουταλιά γιαούρτι ή ξινή κρέμα και φρέσκο κόλιανδρο.
Πηγή: BS' in the Kitchen