Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ποια γλυκά θα κεράσουμε στη σημερινή γιορτή;

Ροξάκια.


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

4,5 κούπες αλεύρι φαρίνα

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

1 κούπα γάλα χλιαρό

1 κούπα αραβοσιτέλαιο

3 αυγά

2 βανίλιες

1/2 κ.γ. ζάχαρη

Επιπλέον θα χρειαστούμε:

4 κ.γ. αλεύρι φαρίνα

4 κ.σ. κακάο

Για το σιρόπι:

4 κούπες νερό

1 κιλό ζάχαρη

χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τις βανίλιες και το μισό κουταλάκι ζάχαρη. Συνεχίζουμε με το γάλα, το αραβοσιτέλαιο και τα αυγά.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και μόλις αρχίσει να σφίγγει η ζύμη την πλάθουμε με τα χέρια.

Τη χωρίζουμε στη μέση και ρίχνουμε στη μία τις 4 κουταλιές της σούπας κακάο και στην άλλη τις 4 κουταλιές του γλυκού αλεύρι.

Ζυμώνουμε ξανά για να ενσωματωθούν τα επιπλέον υλικά.

Χωρίζουμε ξανά τις ζύμες μας σε 2 κομμάτια.

Πλάθουμε τα καφέ ζυμαράκια σχηματίζοντας 2 χοντρά κορδόνια μήκους 30 cm περίπου. Με τα λευκά ζυμαράκια σχηματίζουμε 2 μακρόστενα φύλλα με το ίδιο μήκος.

Τοποθετούμε μέσα σε κάθε φύλλο από ένα κορδόνι.

roxakia1.jpg

Τυλίγουμε προσεκτικά γύρω από το κορδόνι. Με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια σε πάχος 2 cm περίπου.

roxakia2.jpg

Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-22 λεπτά περίπου.

Μέχρι να ψηθούν τα ροξάκια ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει μετράμε 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σιροπιάζουμε μόλις βγουν από τον φούρνο με το ζεστό σιρόπι. Τα αφήνουμε λίγο να τραβήξουν και τα γυρίζουμε από την ανάποδη. Θα χρειαστούν αρκετή ώρα για να τραβήξουν όλο το σιρόπι γι' αυτό κάντε υπομονή.

Προαιρετικά στο σερβίρισμα ρίξτε από πάνω λίγη κανέλα. Τα υλικά μας βγάζουν περίπου 30 κομμάτια που θα έχουν περίοπτη θέση στο εορταστικό σας τραπέζι. Δοκιμάστε τα!

Πηγή: Ditucook.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα