Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα θα εξιλεωθούμε με όσπρια για τις εορταστικές κραιπάλες (αλλά θα ενδώσουμε και σε μια μικρή αμαρτία)

Ρεβύθια με σύγλινο.


Γεωργία Κοντού

Ένας ιδιαίτερος τρόπος για να νοστιμήσουμε τα ρεβύθια μας! Το καπνιστό κρέας ή το σύγκλινο κάνουν θαύματα στα όσπρια!

Συστατικά:

1 κιλό ρεβίθια 

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

1 φλ. ελαιόλαδο

200 γρ. σύγλινο (κάθε άλλο καπνισμένο κρέας μπορεί να το αντικαταστήσει)

χυμός ενός λεμονιού

αλάτι

λίγη σόδα

Οδηγίες:

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε αλατισμένο χλιαρό νερό τα ρεβίθια για να φουσκώσουν. Την επομένη τα στραγγίζουμε, τα τρίβουμε με σόδα και τ’ αφήνουμε για 1 ώρα. Τα ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.

1. Βάζουμε τα ρεβύθια να βράσουν σε νερό για περίπου 1 ώρα. Τα στραγγίζουμε.

2. Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με λάδι.

3. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το κρέας σε μικρά κομμάτια, λίγο νερό το χυμό του λεμονιού και τ’ αφήνουμε να ολοκληρωθεί η βράση τους.

4. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

Tips

Όσα ρεβύθια περισσέψουν μπορούμε να τα κάνουμε ένα ωραίο dip χούμους

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα