Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα αξιοποιήσουμε πρωτότυπα τα μανταρίνια που έχουμε στο ψυγείο;

Σοκολατάκια με γέμιση μανταρίνι κι αμύγδαλο της Ελευθερίας.


Γεωργία Κοντού

Η Ελευθερία μου έφερε για δώρο ανήμερα τα Χριστούγεννα αυτά τα απίθανα σοκολατάκια που τα έφτιαξε με τα χεράκια της και μου έμαθε το εξής: Αντί να πετάμε τις φλούδες των μανταρινιών που τρώμε μπορούμε να τις κρατάμε στο ψυγείο για να φτιάξουμε μαζί τους πολύ ωραία πράγματα, όπως αυτά τα σοκολατάκια ας πούμε. Προτιμήστε φλούδες από χιώτικα μανταρίνια γιατί είναι τα πιο αρωματικά και ακόμα κι αν δεν θέλετε να κάνετε άμεσα τα σοκολατάκια σας, φτιάξτε και κρατήσετε τον πολτό στην κατάψυξη για να είστε ετοιμοπόλεμη όταν τον χρειαστείτε. Η συνταγή είναι δική της και την ευχαριστώ ιδιαίτερα γιατί εκτός από αυτή, μου έδωσε κι άλλες ιδέες...

Υλικά

10 μανταρίνια χιώτικα (μόνο τις φλούδες)

350γρ. ζάχαρη

300γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα

150γρ. φρυγανιά τριμμένη

125γρ. κουβερτούρα κομμένη κομματάκια

Για την επικάλυψη

375γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

2 κουτ. σούπας βούτυρο

½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Βράζετε τις φλούδες των μανταρινιών σε νερό για 1-2 λεπτά, τις στραγγίζετε και τις ξαναβράζετε άλλες δυο φορές με φρέσκο νερό από 1-2 λεπτά κάθε φορά. Στραγγίζετε, στύβετε τις φλούδες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

2. Ψιλοκόβετε στο μπλέντερ και τα αμύγδαλα μαζί με την κουβερτούρα.

3. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (μανταρινόφλουδες, αμύγδαλα, σοκολάτα, ζάχαρη και φρυγανιά) και πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ωρίτσα να σταθούν.

4. Λιώνετε την κουβερτούρα της επικάλυψης σε μπεν- μαρί και βουτάτε ένα ένα τα μπαλάκια του μανταρινιού. Τα τοποθετείτε σε δίσκο στρωμένο με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30