ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Πώς θα αξιοποιήσουμε πρωτότυπα τα μανταρίνια που έχουμε στο ψυγείο;
Σοκολατάκια με γέμιση μανταρίνι κι αμύγδαλο της Ελευθερίας.
Η Ελευθερία μου έφερε για δώρο ανήμερα τα Χριστούγεννα αυτά τα απίθανα σοκολατάκια που τα έφτιαξε με τα χεράκια της και μου έμαθε το εξής: Αντί να πετάμε τις φλούδες των μανταρινιών που τρώμε μπορούμε να τις κρατάμε στο ψυγείο για να φτιάξουμε μαζί τους πολύ ωραία πράγματα, όπως αυτά τα σοκολατάκια ας πούμε. Προτιμήστε φλούδες από χιώτικα μανταρίνια γιατί είναι τα πιο αρωματικά και ακόμα κι αν δεν θέλετε να κάνετε άμεσα τα σοκολατάκια σας, φτιάξτε και κρατήσετε τον πολτό στην κατάψυξη για να είστε ετοιμοπόλεμη όταν τον χρειαστείτε. Η συνταγή είναι δική της και την ευχαριστώ ιδιαίτερα γιατί εκτός από αυτή, μου έδωσε κι άλλες ιδέες...
Υλικά
10 μανταρίνια χιώτικα (μόνο τις φλούδες)
350γρ. ζάχαρη
300γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
150γρ. φρυγανιά τριμμένη
125γρ. κουβερτούρα κομμένη κομματάκια
Για την επικάλυψη
375γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Βράζετε τις φλούδες των μανταρινιών σε νερό για 1-2 λεπτά, τις στραγγίζετε και τις ξαναβράζετε άλλες δυο φορές με φρέσκο νερό από 1-2 λεπτά κάθε φορά. Στραγγίζετε, στύβετε τις φλούδες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
2. Ψιλοκόβετε στο μπλέντερ και τα αμύγδαλα μαζί με την κουβερτούρα.
3. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (μανταρινόφλουδες, αμύγδαλα, σοκολάτα, ζάχαρη και φρυγανιά) και πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ωρίτσα να σταθούν.
4. Λιώνετε την κουβερτούρα της επικάλυψης σε μπεν- μαρί και βουτάτε ένα ένα τα μπαλάκια του μανταρινιού. Τα τοποθετείτε σε δίσκο στρωμένο με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Πηγή: Sweetly.gr
SELECTIONS
- Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;
- Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens
- 5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα
- «Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ