ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Πάστα σκόρδου
Με αυτή τη "συνταγή", θα έχεις οποιαδήποτε στιγμή στο σπίτι σκόρδο έτοιμο να προστεθεί στο φαγητό σου.
Γεωργία Κοντού
Υλικά:
σκόρδο (2-3 κεφάλια)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
μυρωδικά όπως ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπάς στο μούλτι ή σε ένα γουδί το σκόρδο με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ομοιογενής πολτός. Στη συνέχεια προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και, αν θέλεις, μυρωδικά και βάζεις το μείγμα σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι. Το κλείνεις και το διατηρείς στην ψύξη για 2-3 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για περισσότερο.