ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ένα (ακόμη) γλυκάκι επιβάλλεται: Κυριακή σήμερα!
Τα μάφινς της Περσεφόνης.
Ας φτιάξουμε χιονισμένα μάφινς για να κρατήσουμε λίγο περισσότερο το εφήμερο και τόσο αγαπητό χιόνι! Η συνταγή είναι της ανιψιάς μου Περσεφόνης και υπάρχει στο "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει".
Υλικά:
200 γραμ. αλεύρι
2,5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
100 γραμ. ινδική καρύδα τριμμένη
1 αυγό
130 γραμ. ζάχαρη
80 ml ηλιέλαιο
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Σε μια ευρύχωρη λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, καθώς και την καρύδα.
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το αυγό ελαφρά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το υγρό μίγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά (ή ώσπου να ροδίσουν στην επιφάνεια και να έχουν ψηθεί στο εξωτερικό).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεφορμάρουμε.
Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη.