ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Γλώσσα με μανιτάρια και σχοινόπρασο
Ψάρι φιλέτο σε μια πρωτότυπη συνταγή!
Η γλώσσα αυτή κόκαλα δεν έχει (γιατί είναι φιλέτο) , μα ούτε και κόκαλα τσακίζει! Αντιθέτως σε αφήνει με την ικανοποίηση ενός πλούσιου -στη γεύση, όχι στις θερμίδες- γεύματος! Δες στο ¨"Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" πώς θα το φτιάξεις!
Υλικά (για 2 άτομα):
4 φιλέτα γλώσσας (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
250 γραμ. μανιτάρια λευκά
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι
σχοινόπρασο
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε ελαφρά τα φιλέτα μας και από τις δυο μεριές.
Τα τοποθετούμε σε κάποιο ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.Τα σωτάρουμε σε λίγο λάδι και δυνατή φωτιά ωσπου να πάρουν λίγο χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφού το κρασί εξατμιστεί εντελώς, προσθέτουμε την κρέμα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφού έρθει ξανά σε βρασμό, σβήνουμε τη φωτιά, η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Βγάζουμε το ψάρι μας από το ταψί.
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και σερβίρουμε το ψάρι μας συνοδευμένο με ένα ωραίο πιλάφι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλισμένο με το σχοινόπρασο.