ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η αγαπημένη συνταγή των παιδικών χρόνων μας, λίγο διαφορετική!
Κοτόπουλο πανέ με κάρδαμο και ξύσμα λεμονιού.
Μια υπέροχη συνταγή, εύκολη και υγιεινή, που ταιριάζει απόλυτα με τον πουρέ που τον συνοδεύει.
Συστατικά:
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 φλιτζάνια ξινόγαλο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές σούπας λάδι
4 σκελίδες κάρδαμο κοπανισμένο
Αλάτι Πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
3 πατάτες
1 καρότο
4 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
Οδηγίες:
Κόβουμε το φιλέτο στη μέση και μετά στα τέσσερα και το μουλιάζουμε στο 1 φλιτζάνι ξινόγαλο να κολυμπάει ευρύχωρα.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το κάρδαμο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τις πατάτες με το καρότο να μαλακώσουν μέχρι να διαλύονται με το πιρούνι.
Αφού έχουν μείνει μισή ώρα περίπου τα φιλέτα μέσα στο ξινόγαλο, τα περνάμε στη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα βάζουμε στο
γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και το καρότο, ρίχνουμε το βούτυρο, σιγά σιγά το άλλο φλιτζάνι ξινόγαλο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και με το πιρούνι τα κάνουμε πουρέ μέχρι να ανακατεύεται εύκολα και να γίνει ωραία αλοιφή λεία.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το φούρνο και τα σερβίρουμε με τον πουρέ.
Από τη Νέλλη Σφακιανάκη
Πηγή: Gourmed.gr