ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ένα ντρέσινγκ για όλες τις χρήσεις!
Γλυκό και λίγο πικάντικο, ταιριάζει με όλα.
Με κάθε λιακάδα του χειμώνα, όταν ο καιρός μυρίζει άνοιξη, μας ανοίγει η όρεξη για πιο ελαφριά γεύματα. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε αυτό το ντρέσινγκ, που θα χρησιμοποιήσουμε για να συνοδεύσουμε ή να μαρινάρουμε λαχανικά ψητά ή στον ατμό, κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, σαλάτες οσπρίων, ζυμαρικών ή απλά μια πράσινη σαλάτα. Με λίγα λόγια, πάει σχεδόν με όλα! Διατηρείται για περίπου μία εβδομάδα στο ψυγείο.
Υλικά (για περίπου 3/4 φλιτζανιού):
1/3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξιδο
2 κ.σ. μέλι
1/2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
1/2 ταμάρι (ή σόγια) σος
1 κ.σ. σπόροι παπαρούνας
1 κ.σ. σησάμι
1-2 κ.γ. αλάτι (ή όσο θέλετε)
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
Εκτέλεση:
Αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά και έτοιμη!
Πηγή: An Edible Mosaic