ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ρολά μελιτζάνας με τυρί και ντομάτα
Ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά πιάτα που μας έχει έρθει από την Ιταλία. Το κρασί, λοιπόν, που του ταιριάζει είναι μια δροσερή Valpolicella.
Συστατικά:
4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
Eλαιόλαδο για το τηγάνι
300 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μπαστούνια ανάλογα με τις φέτες μελιτζάνας
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
μπόλικη σάλτσα ντομάτα
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
1. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν.
2. Στραγγίζουμε καλά και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
3. Τυλίγουμε την κάθε φέτα μελιτζάνας με ένα κομμάτι τυρί, ασφαλίζουμε με οδοντογλυφίδα (εάν και εφόσον χρειάζεται λόγω μεγέθους του λαχανικού) κι απλώνουμε σε ταψάκι.
4. Περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι η σάλτσα να πήξει, περίπου για 20 λεπτά.
Tips:
Προσθέτουμε όποιο μυρωδικό μας αρέσει σε αυτή τη συνταγή πριν βάλουμε το ταψί στον φούρνο.
Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε το www.gourmed.gr