Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα θα πάμε για βουτιές (στη σοκολάτα)!

Μπισκοτάκια αμυγδάλου σε φοντί σοκολάτας.


Γεωργία Κοντού

Ένα πολύ ταιριαστό κι ερωτευμένο ζευγάρι είναι αυτό της φωτογραφίας: Μπισκότα αμυγδάλου που μοσχοβολάνε βούτυρο και βουτάνε σε μια θάλασσα σοκολάτας με άρωμα πορτοκάλι και κονιάκ.  

Υλικά για 40-45 κομμάτια περίπου:

400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 καψουλάκια βανιλίνη

80γρ. ζάχαρη άχνη

100γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο και κοπανισμένο

200γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Υλικά για το φοντί

100ml κρέμα γάλακτος

100ml γάλα

200γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

1 κουτ. γλυκού μέλι

2 κουτ. σούπας κονιάκ

2 κουτ. σούπας  χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψάκι.

2. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη, το αμύγδαλο και τις βανίλιες. Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο κι αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δακτύλων σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μείγμα σαν ψίχουλα.

3. Ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στη μέση και την πλάθετε σε 2 μπάλες που αφήνετε στο ψυγείο τυλιγμένες σε πλαστική μεμβράνη για 15 λεπτά.

4. Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβετε με κουπ  πατ σε σχήματα της επιλογής σας. Ψήνετε τα μπισκοτάκια σας στον προθερμασμένο φούρνο για 20  λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα απαλό μπεζ χρώμα. Αφήνετε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά γιατί αν προσπαθήσετε να τα ξεκολλήσετε νωρίτερα θα σας διαλυθούν και τα μεταφέρετε σε δοχείο αποθήκευσης.

5. Για το φοντί της σοκολάτας ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα μέσα σε ένα μπρίκι να ζεσταθεί πολύ καλά και βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Όταν κάψει καλά και πριν φουσκώσει το μείγμα της κρέμας  γάλακτος, την τραβάτε από τη φωτιά και τη ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύετε με σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτετε το μέλι, το κονιάκ και το χυμό του πορτοκαλιού.

6. Βάζετε το φοντί της σοκολάτας σε ένα γυάλινο μπολ και τα μπισκοτάκια σε μπολ ή πιάτο. Σερβίρετε αμέσως και καλές σοκολατοβουτιές!

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30