Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τα λεμόνια σε μια πιο γλυκιά εκδοχή τους!

Γεμιστά λεμόνια με κρέμα.


Γεωργία Κοντού

Ένα ελαφρύ, εύκολο και γευστικό γλυκό.

Συστατικά:

4 λεμόνια

1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής

250 γρ. γάλα

50 γρ. καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα (τριμμένη)

φυλλαράκια δυόσμου

(για γαρνίρισμα)

150 γρ. κρέμα γάλακτος

Οδηγίες:

Κόβετε από κάθε λεμόνι το καπάκι, λίγο πιο ψηλά από τη μέση.

Τα στύβετε προσεκτικά στο λεμονοστύφτη, τα αδειάζετε και κόβετε μια φέτα από την κάτω πλευρά και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.

Χτυπάτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στο μίξερ μαζί με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και, αν χρειάζεται, λίγη ζάχαρη.

Γεμίζετε τα λεμόνια με την κρέμα χρησιμοποιώντας κορνέ.

Πασπαλίζετε με την αμυγδαλόψιχα.

Αφήνετε τα λεμόνια στο ψυγείο να παγώσουν για 3 ώρες.

Τα σερβίρετε, αφού τα γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ