Ξεχειλίζει από νοστιμιά και θρεπτικά στοιχεία - AllYou.gr

Search

Ξεχειλίζει από νοστιμιά και θρεπτικά στοιχεία

Σούπα μπρόκολο.

26 Ιανουαρίου 2015

Κρύο σήμερα, η χώρα νεκρώνει σε αναμονή των εκλογικών αποτελεσμάτων, κι εμείς θα μαζευτούμε νωρίς στο σπίτι και θα μαγειρέψουμε αυτή την απολαυστική όσο και υγιεινή σούπα, ιδανική για αποτοξίνωση μετά από ένα ξενύχτι, πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία.

Υλικά:

2 φλ. κορυφές μπρόκολου

2 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές φέτες

1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρου, λιωμένες

1 φλ. χόρτα (σπανάκι ή τα φύλλα από το παντζάρι ή οποιαδήποτε άλλα χόρτα υπάρχουν διαθέσιμα)

1 καρότο, καθαρισμένο και σε λεπτές φέτες

1 παστινάκι, καθαρισμένο και σε λεπτές φέτες (parsnip, σε ενημερωμένα μανάβικα, αν δεν υπάρχει απλά αντικατέστησέ το με ένα ακόμη καρότο)

2 φλ. ζωμό λαχανικών με λιγότερο αλάτι

1/2 κ.γ. αλάτι

το χυμό μισού λεμονιού

1 κ.γ. λάδι καρύδας

1 κ.σ. σπόροι τσία

για τη γαρνιτούρα: ξηροί καρποί και 1 κ.γ. γάλα καρύδας

Εκτέλεση:

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνεις το λάδι καρύδας, προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το παστινάκι, το σέλερι και το μπρόκολο και μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

2. Ρίχνεις και το ζωμό, το αφήνεις να πάρει μια βράση και μετά καλύπτεις την κατσαρόλα και αφήνεις να σιγοβράσει για ακόμη 5-7 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.

3. Προσθέτεις τα χόρτα, ανακατεύεις και μεταφέρεις το μείγμα στο μπλέντερ. Ρίχνεις και τους σπόρους τσία και το λεμόνι και χτυπάς στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.

4. Γαρνίρεις τη σούπα ζεστή, με τους ξηρούς καρπούς και το γάλα καρύδας.

Πηγή: The Awesome Green