Μια πίτα που πάντρεψε επιτυχημένα τρεις γεύσεις - AllYou.gr

Search

Μια πίτα που πάντρεψε επιτυχημένα τρεις γεύσεις

Πρασόπιτα με ανθότυρο και καπνιστή γαλοπούλα.

27 Ιανουαρίου 2015

Υλικά:

1,5 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες

8 φύλλα για πίτα

400 γραμ. ανθότυρο

5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 αυγό

1 κ.γ. άνιθο αποξηραμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

ελαιόλαδο

αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει σε μία κατσαρόλα. Σωτάρουμε τα πράσα και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Προσθέτουμε τον άνιθο, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε μέσα την γαλοπούλα, το ανθότυρο, το αυγό και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε γέμιση πάνω σε 2 φύλλα και τυλίγουμε με προσοχή.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Η γέμιση μας φτάνει για να σχηματίσουμε 4 μεγάλα ρολά. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί μεσαίου μεγέθους και τοποθετούμε μέσα τα ρολά. Διπλώνουμε από κάτω τις άκρες για να μην χυθεί η γέμιση. Από πάνω ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο και το απλώνουμε με ένα πινέλο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα μας. Τα γλυκά πράσα, η ουδέτερη γεύση του ανθότυρου και η ένταση της καπνιστής γαλοπούλας δένουν υπέροχα. Δοκιμάστε την!

Πηγή: Ditucook.blogspot.gr



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!