Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερό γλυκό ψυγείου με μους λεμόνι και μπισκότα

Ένα άκρως καλοκαιρινό κι ανάλαφρο γλυκό με τα αρώματα του λεμονιού να δροσίζουν τον ουρανίσκο. Θα το φτιάξουμε πανεύκολα και θα το απολαύσουμε χωρίς πολλές τύψεις. 


Γεωργία Κοντού

Υλικά για ένα στρογγυλό μπολ διαμ. 25εκ.

1 κουτί γάλα εβαπορέ παγωμένο στο ψυγείο αποβραδίς

1 φακελάκι ζελέ λεμόνι 

2 λεμόνια ξύσμα και χυμός 

200ml νερό

5 κ.σ. ζάχαρη ή 3 κ.σ. σιρόπι αγάβης

Για τη διακόσμηση

10 μπισκότα τύπου πτι μπερ απλά ή σοκολάτας

Λίγο γλυκό κουταλιού ή σιρόπι φράουλα ή βύσσινο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε καλά το νερό και διαλύετε μέσα το περιεχόμενο του φακέλου του ζελέ. 

Αδειάζετε το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ και το χτυπάτε για 5 λεπτά, να φουσκώσει και να πήξει. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη ή το σιρόπι της αγάβης και το μείγμα του ζελέ και χτυπάτε για λίγο ακόμα τα υλικά μαζί.

Αδειάζετε τη μους του λεμονιού σε ένα γυάλινο ρηχό σκεύος και στη συνέχεια σπάζετε τα μπισκότα σε ακαθόριστου σχήματος κομμάτια και τα μπήγετε στο γλυκό εδώ κι εκεί. 

Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να πήξει και στη συνέχεια το διακοσμείτε με λίγο γλυκό του κουταλιού ή σιρόπι που θα ρίξετε εδώ κι εκεί. 

Τώρα μπορείτε να το μοιράσετε σε μπολ και να σερβίρετε. 

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα