ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η σούπα της ημέρας: γαλλική κρεμμυδόσουπα!
Εύκολη και εκπληκτικά νόστιμη.
Δεν σου ανοίγει η όρεξη και μόνο που βλέπεις αυτή τη φωτογραφία; Σήμερα λοιπόν θα σου δείξουμε πώς θα φτιάξεις μια γαλλική κρεμμυδόσουπα. Είναι εντυπωσιακό πόσο νόστιμη μπορεί να βγει με τόσο απλά υλικά!
Υλικά:
3 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κ.σ. βούτυρο
2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
2 κ.σ. αλεύρι
3 φλ. ζωμό βοδινού
αλάτι, πιπέρι
1 φλ. κρουτόν (ιδανικά, αρωματισμένα με σκόρδο)
4 φέτες κίτρινο τυρί (όπως γκούντα)
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα λιώνεις το βούτυρο. Σοτάρεις το κρεμμύδι, το θυμάρι και το δαφνόφυλλο σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύεις και τα αφήνεις να σιγομαγειρευτούν για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
2. Σβήνεις με το κρασί και ανακατεύεις. Ξύνεις τον πάτο της κατσαρόλας για να ξεκολλήσεις το ξεροψημένο κρεμμύδι (μη σε πτοήσει, είναι πεντανόστιμο!) και αφήνεις να βράσει μέχρι η στάθμη του υγρού να κατεβεί στο μισό. Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις.
3. Ρίχνεις και το ζωμό και αφήνεις να πάρει μια βράση. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά.
4. Μοιράζεις τη σούπα σε πυρίμαχα μπολάκια. Τοποθετείς από μια φέτα τυρί μέσα στο καθένα. Βάζεις προσεκτικά τα μπολάκια στο φούρνο και τα αφήνεις μέχρι το τυρί να ψηθεί και να λιώσει στο γκριλ.
5. Προσοχή: Όταν βγάζεις τα μπολάκια από το φούρνο πιάσε τα με ένα γάντι κουζίνας, γιατί θα είναι καυτά! Καλή όρεξη!
Πηγή: I Wash...You Dry
SELECTIONS
- Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;
- Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens
- 5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα
- «Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ