Σήμερα θα ετοιμάσουμε μια συνταγή-υπερπαραγωγή - AllYou.gr

Search

Σήμερα θα ετοιμάσουμε μια συνταγή-υπερπαραγωγή

Χοιρινό μελωμένο με πορτοκάλι.

01 Φεβρουαρίου 2015

Σε αυτή τη συνταγή τη δουλειά την κάνουν οι χρόνοι! Αν μπορέσετε να μαρινάρετε το κρέας για 24 ώρες το αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό.

Επίσης το σιγανό ψήσιμο θα κάνει τους χυμούς του πορτοκαλιού και του μήλου να μελώσουν και να ενωθούν με το ζωμό του χοιρινού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό κόκκινο κρασί!

Συστατικά:

4 κιλά μπούτι χοιρινό 

αλάτι & πιπέρι

2 πορτοκάλια σε φέτες

1 ξινόμηλο σε φέτες

Για τη μαρινάδα

χυμός δύο πορτοκαλιών

½ φλ. μέλι

1 φλ. κρασί σαμιώτικο

1 φλ. κρασί άσπρο

1 φλ. νερό

2 ξυλαράκια κανέλας

10 γαρίφαλα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά δενδρολίβανο

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ºC. 

Πλένουμε καλά το χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε.

Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας.​

Τοποθετούμε το κρέας μέσα στη μαρινάδα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο γα 24 ώρες.

Βάζουμε το κρέας σε μια λαμαρίνα, το περιχύνουμε με τη μαρινάδα και προσθέτουμε λίγο νερό.

Σκεπάζουμε με τις φέτες του πορτοκαλιού και του μήλου.

Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε για περίπου 3 ½ ώρες.

Κατά διαστήματα το γυρίζουμε και περιβρέχουμε με το ζουμί του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το χοιρινό να ροδίσει.

Tips

Όταν σερβίρετε διακοσμείτε το πιάτο με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

Πηγή: Gourmed.gr

×