Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ μανταρίνι - κακάο

Κέικ με ολόκληρα μανταρίνια και σοκολάτα.


Γεωργία Κοντού

Έχετε όρεξη για ένα αφράτο, μυρωδάτο, ζουμερό κέικ με ολόκληρα μανταρίνια και σοκολάτα; Τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας αλλά και το τσάι σας! Δεχτείτε το κέρασμα από το "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει"!

Υλικά:

6 μανταρίνια (χιώτικα κατά προτίμηση)

110γρ ελαιόλαδο

2 αυγά

250γρ ζάχαρη

2 κουταλάκι γλυκού σόδα

2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 βανίλια

150γρ σοκολάτα γάλακτος/ κουβερτούρα

400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια ποικιλία μανταρινιών μας αρέσει. Εγώ προτίμησα τα χιώτικα λόγω του ότι έχουν το πιο δυνατό κι έντονο άρωμα. παρόλο που έχουν σπόρους που πρέπει να αφαιρεθούν. Απλώς τα κόβω στη μέση και με το πηρούνι βγάζω τους σπόρους.

Βάζουμε τα μανταρίνια στο μπλέντερ ολόκληρα και πολτοποιούμε.

Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε μια μπασίνα.

Αδειάζουμε το μίγμα των μανταρινιών στο μίγμα του αλευριού.

Ανακατεύουμε και κρατάμε μια μικρή ποσότητα, όπου προσθέτουμε το κακάο και το ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε τη φόρμα και πασπαλίζουμε με κακάο στον πάτο. Τα τοιχώματα τα χτίζουμε με το μίγμα κακάου.

Ρίχνουμε το μισό μίγμα του κέικ, τοποθετούμε στη μέση τη σοκολάτα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα μας.

Όσο μίγμα με κακάο περισσέψει το στρώνουμε στην επιφάνεια.

Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για τουλάχιστον 40 λεπτά, οπότε ελέγχουμε αν ψήθηκε βυθίζοντας ένα μαχαιράκι. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο το κέικ.

Το κέικ είναι πολύ αφράτο και ζουμερό. Καλή επιτυχία!

Δες τη συνταγή βήμα βήμα: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς