Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αυτός είναι ένας λόγος που μας αρέσει η Σαρακοστή!

Γαρίδες με κάπαρη, άνηθο και μουστάρδα.


Γεωργία Κοντού

Μια ωραία ιδέα για ένα ορεκτικό διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Αν και έχουμε μάθει να συνδυάζουμε πιο εύκολα τα θαλασσινά με μαγιονέζα, η μουστάρδα δίνει ένα διαφορετικό άρωμα και κάνει τη συνταγή μας και νηστίσιμη!

Συστατικά:

7 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ μεγάλες ωμές γαρίδες, χωρίς το κέλυφος

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. μουστάρδας τύπου Dijon

2 κ.σ. φρεσκοκομμένο άνηθο

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

3 κ.σ. κάπαρη

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

λεπτές φέτες λεμονιού και κλωναράκια άνηθου για διακόσμηση

Οδηγίες:

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά.

2. Αλατίζουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσουν, περίπου 5 λεπτά. Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τον άνηθο και πιπέρι, προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι.

4. Βάζουμε στο μπολ τις γαρίδες, το ζουμί που έχει μείνει στο τηγάνι, τις κάπαρες και τα κρεμμυδάκια.

5. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.