ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μια ομελέτα διαφορετική από τις άλλες
Ομελέτα με άγρια σπαράγγια.
Τι καλύτερο γι' αυτή την εποχή από έναν περίπατο στη φύση; Στην επόμενη εξόρμησή σας λοιπόν σκύψτε λιγάκι και ψάξτε τα χορταράκια με το βλέμμα. Είναι πιθανό να ανακαλύψετε ανάμεσα στον αγκαθωτό τους θάμνο να υψώνονται τρυφερές κορφούλες άγριων σπαραγγιών. Μην τα περιφρονήσετε! Η γεύση τους είναι εξαίσια, όσο για τη θρεπτική τους αξία, ανεκτίμητη! Το "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" σας μαγειρεύει τα πρώτα σπαράγγια της άνοιξης ομελέτα!
Τα σπαράγγια τα καταναλώνουμε αμέσως. Αν πρόκειται να τα μαγειρέψουμε λίγο αργότερα, καλά είναι να τα βάλουμε σε νερό για να μη μαραθούν, ακριβώς όπως τα λουλούδια!
Υλικά:
όσα άγρια σπαράγγια βρείτε-1 χούφτα για κάθε μερίδα
αυγά-2 για κάθε μερίδα
λίγο λάδι
αλάτι
Εκτέλεση:
Τα πλένουμε και αφαιρούμε τη σκληρή, ινώδη άκρη τους κρατώντας το καθένα και από τις δυο πλευρές και λυγίζοντάς το. Όπου κοπεί από μόνο του, εκεί είναι το σωστό σημείο.
Ρίχνουμε 1-2 κουταλιές λάδι στο τηγανάκι και τα σπαράγγια μας. Τα ανακατεύουμε μια δυο φορές.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με ένα πηρούνι και αλατίζουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι πάνω από τα σπαράγγια και ψήνουμε την ομελέτα κι από τις δυο πλευρές.
Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή.
Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει