Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ένα σαγανάκι όπως δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει

Τραγανό σαγανάκι από Γραβιέρα Νάξου σε πουρέ μήλου.


Γεωργία Κοντού

Το τυρί με τα φρούτα είναι ανέκαθεν ένας δυνατός συνδυασμός,που καλύπτει κάθε ουρανίσκο στο μέγιστο.

Αυτό το ορεκτικό είναι ο ρήγας μιας καλής σαμπάνιας ή η ντάμα ενός ξηρού αφρώδους οίνου.

Συστατικά:

300 gr γραβιέρα Νάξου

1 1/2 κόκκινα μήλα

100 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

1 σφηνάκι μπύρα

κρύο νερό

λίγα φύλλα σαλάτας

ηλιέλαιο για τηγάνισμα, η μικρή φριτέζα

αλάτι, πιπέρι κατα βούληση

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:

Βάζουμε το τηγάνι μας σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.

Σε μια επιφάνεια κοπής, κόβουμε το τυρί μας σε τριγωνάκια.

Επειδή η φέτα του τυριού μας είναι μεγάλη και λεπτή, θα σπάσει εάν τηγανιστεί ολόκληρη.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το αλεύρι, την μπύρα και νερό, έως ότου γίνουν ένα σφιχτό κουρκούτι.

Βρέχουμε τα κομματάκια τυριού και σε ένα πιάτο με αλεύρι, τα αλευρώνουμε παντού καλά.

Ελέγχουμε το λάδι, εάν είναι αρκετά καυτό, το βάζουμε σε πιο δυνατή, σταθερή φωτιά.

Περνάμε τα κομμάτια τυριών από το κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν και να είναι τραγανά.

Η φωτιά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο εδώ, καθώς και ο χειρισμός της.

Εάν είναι πολύ χαμηλή, θα έχει ως αποτέλεσμα τα τυριά μας να βράσουν.

Παράλληλα με το τηγάνισμα, κόβουμε τα μήλα, με τη φλούδα και βγάζουμε τους πυρήνες.

Τα τοποθετούμε στον κάδο ενός μπλέντερ χειρός μαζί με το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο και 5 κσ νερό.

Με το νερό, κανονίζουμε την υφή και την ρευστότητα που θέλουμε να δώσουμε στο μείγμα μας.

Με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε τα τυριά σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι που περισσεύει.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ορεκτικού, δίνοντας ύψος στο φαγητό μας.

Μια καλή προσθήκη στη σούπα μήλου, είναι είτε μια κουταλιά της σούπας λάδι λευκής τρούφας, είτε 2 κουταλιές της σούπας bacon σε μικρά κυβάκια.

Καλή Όρεξη.

Από: Κώστας Μαγουλάς

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»