Αρωματικές πατάτες στο wok - AllYou.gr

Search

Αρωματικές πατάτες στο wok

Η απόλυτη νοστιμιά, σε ελάχιστα βήματα!

14 Μαρτίου 2015

Υλικά:

1 κιλό πατάτες

50 γραμ. γραβιέρα τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. θυμάρι

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες με τη φλούδα τους. Θέλουμε να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τις πιάσουμε για το ξεφλούδισμα. Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στο wok με ελαιόλαδο (περίπου 2 φλιτζανάκια του καφέ). Τις ανακατεύουμε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Το μάτι το έχουμε στο δυνατό σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Μόλις αρχίσουν να κάνουν κρούστα προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τη μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και με προσοχή.

Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα ρίχνουμε τη γραβιέρα και κλείνουμε το μάτι. Ένα τελευταίο ανακάτεμα και οι πατάτες είναι έτοιμες.

Συνοδεύουν άριστα τα κρεατικά σας όπως μπιφτέκια, κοτόπουλο ή μπριζόλες. Αν δεν έχετε wok μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο αντικολλητικό σκεύος αρκεί να είναι βαθύ. Καλή σας όρεξη.

Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Ditucook.blogspot.gr

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΩ

Να γιατί πρέπει να ακούς μουσική στη δουλειά

Νέα έρευνα σού προτείνει να βάζεις πιο συχνά τα ακουστικά σου.
ΑΣΤΡΑ

Oι προβλέψεις της εβδομάδας 5- 11 Δεκεμβρίου

Η Βιργινία Λεούση αναλύει, προβλέπει και συμβουλεύει…
STAR STYLE

5 φορές που η Kate Middleton μας θύμισε την πριγκίπισσα Diana

Να από πού εμπνέεται η Kate για τις εμφανίσεις της!
BEAUTY NEWS

Αυτή η τάση στα μαλλιά έχει κατακλύσει το Pinterest

Εσύ είσαι έτοιμη για να την δοκιμάσεις;
ΕΓΩ

Το ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις όταν όλα πάνε στραβά

Είχες μια κακή μέρα; Προσοχή πως θα το διαχειριστείς.
STREET STYLE