Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ζυμαρικά με σπανάκι, ψητό κοτόπουλο και παρμεζάνα

Ένας συνδυασμός που γεννήθηκε για να είναι επιτυχημένος!


Γεωργία Κοντού

Να μια πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσεις το κοτόπουλο που σου περίσσεψε από το χτεσινό μπάρμπεκιου: να το χρησιμοποιήσεις σε αυτή τη συνταγή, που θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.

Υλικά:

500 γρ. ψητό κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε λωρίδες

500 γρ. λινγκουίνι, φετουτσίνι ή σπαγγέτι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

200 γρ. baby σπανάκι, ζεματισμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 1/2 φλ. ρικότα

1/2 φλ. παρμεζάνα + λίγη ακόμα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1. Μαγειρεύεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente, κρατώντας όταν τα στραγγίσεις 1 φλ. από το νερό όπου έβρασαν.

2. Τα ξαναρίχνεις στην κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτεις το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ρικότα, μισό από το νερό που έχεις κρατήσει και την παρμεζάνα και ανακατεύεις καλά. 

2. Αν χρειαστεί, προσθέτεις επιπλέον νερό από αυτό που έχεις κρατήσει. Αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να βράσουν όλα μαζί για 2 λεπτά. Προσθέτεις το σπανάκι και το κοτόπουλο. Τα σερβίρεις ζεστά, προσθέτοντας αν θέλεις επιπλέον παρμεζάνα.

Πηγή: Cooking Classy

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram