Η καλύτερη Crème Brúlée που έφαγες ποτέ - AllYou.gr

Search

Η καλύτερη Crème Brúlée που έφαγες ποτέ

Πώς θα τη φτιάξεις μόνη σου.

19 Μαρτίου 2015

Την καταγωγή αυτής της περιβόητης κρέμας με την τραγανή καραμελένια κρούστα διεκδικούν Άγγλοι, Γάλλοι και Ισπανοί, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχει σημασία η καταγωγή. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η πιο νόστιμη Crème Brúlée που δοκίμασες ποτέ. Μόλις τη δοκιμάσεις δε θα μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτή.

Υλικά

Για 6 μερίδες:

2 κούπες κρέμα γάλακτος τουλάχιστον 40% λιπαρά (όχι Light!)

1 κλωνάρι βανίλιας

6 κρόκους

½ κούπα ζάχαρη + επιπλέον για το πασπάλισμα (προτιμήστε βιολογική και λιγότερο ραφιναρισμένη)

2 κουταλιές της σούπας τυρί Mascarpone (για εξαιρετική υφή!) – προαιρετικά

Οδηγίες

1- Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 C.

2- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το κλωνάρι βανίλιας αφού αφαιρέσετε όλους τους σπόρους και τους ρίξετε μέσα (Στο στάδιο αυτό προσθέτετε αν θέλετε και το τυρί mascarpone). Σε μέτρια φωτιά το αφήνετε σχεδόν να βράσει. Μόλις αρχίσει να σηκώνεται το υγρό, κλείστε αμέσως τη φωτιά, σκεπάστε το κατσαρολάκι και αφήστε το να καθίσει για δέκα λεπτά.

3- Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε άλλο σκεύος μέχρι να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα.

4- Προσθέστε σιγά σιγά (απαραίτητο για να μην τηγανιστούν τα αυγά!) ανακατεύοντας συνεχώς τη ζεστή κρέμα στο μείγμα των αυγών μέχρι να ομογενοποιηθεί.

5- Ρίξτε την κρέμα σε γυάλινα ή κεραμικά μπολάκια και βάλτε τα μέσα σε ταψί το οποίο θα γεμίσετε με ζεστό νερό μέχρι τη μέση (μπεν μαρί).

6- Ψήστε τα για περίπου 45 λεπτά. Η επιφάνεια τους πρέπει να είναι επίπεδη. Αν αρχίσουν να φουσκώνουν σημαίνει ότι τα παραψήσατε. Αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Πριν το σερβίρισμα: 

Τοποθετήστε ένα μεταλλικό κουτάλι της σούπας στη φλόγα από το γκαζάκι (ή εστία γκαζιού αν έχετε) για 5 λεπτά.

Ρίξτε περίπου μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη πάνω από κάθε Crème Brúlée και κάψτε προσεκτικά την επιφάνεια της κρέμας με το καυτό κουτάλι. Μόλις το κουτάλι κρυώσει πλύντε το καλά και ξανακάντε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες. Η κρέμα διατηρεί την τραγανή της κρούστα μόλις για μια ώρα γι’αυτό βιαστείτε! Απολαύστε τη σε θερμοκρασία δωματίου. Σπάστε την κρούστα με ένα κουτάλι και voila… Crème Brúlée.

Από την Eleni Tsalkitzi

Πηγή: Savoirville.gr



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!