Το κουνουπίδι όπως δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει ποτέ! - AllYou.gr

Search

Το κουνουπίδι όπως δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει ποτέ!

Κουνουπίδι τηγανητό.

21 Μαρτίου 2015

Υλικά:

1 μέτριο κουνουπίδι

200 γραμ. αλεύρι φαρίνα

χυμός από 1 λεμόνι

1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη

1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο

νερό χλιαρό

σπορέλαιο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα μπαχαρικά μας και το χυμό λεμόνι. Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει ένας σφιχτός χυλός.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Στο μεταξύ κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και το βράζουμε για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Ακουμπάμε τα μπουκετάκια πάνω σε μία πετσέτα να στραγγίξουν από τα νερά τους.

Στη συνέχεια βάζουμε μπόλικο σπορέλαιο σε μία στενή κατσαρόλα να κάψει καλά. Βουτάμε τα μπουκετάκια στον χυλό και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. 

Προσοχή δεν τα στριμώχνουμε στην κατσαρόλα αλλά τα τηγανίζουμε λίγα λίγα.

Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν λίγο.

Τα σερβίρετε με μπόλικο λεμονάκι από πάνω. Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό για το σαρακοστιανό σας τραπέζι και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!

Πηγή: Ditucook.blogspot.gr

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Το look που θα σε πείσει να φορέσεις ένα βελούδινο slip φόρεμα

Συνδύασε δύο τάσεις μαζί και δεν θα χάσεις!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι «κρύβει» η λατρεία του για το πλούσιο μπούστο

Η συμπεριφορά των αντρών απέναντι στις γυναίκες κρίνεται από τη διαφορά... στήθους, τονίζουν βρετανοί ερευνητές.
ΣΠΙΤΙ

Το χρώμα του 2017 είναι μια ωδή στις νέες αρχές

Η Pantone κατέληξε και φέτος στην απόχρωση που ταιριάζει στη χρονιά που έρχεται.
DO IT YOURSELF

4 στιλιστικές συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις

Αν θέλεις να εξελίξεις το στιλ σου, τότε πρέπει να θυσιάσεις τα παρακάτω…
BEAUTY TIPS

3 αναπάντεχοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό έλαιο

Βάλε για τα καλά στην ζωή σου ένα φυσικό έλαιο ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

O πιο απλός τρόπος να κερδίσεις πόντους... υγείας.