ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Το κουνουπίδι όπως δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει ποτέ!
Κουνουπίδι τηγανητό.
Υλικά:
1 μέτριο κουνουπίδι
200 γραμ. αλεύρι φαρίνα
χυμός από 1 λεμόνι
1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
νερό χλιαρό
σπορέλαιο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα μπαχαρικά μας και το χυμό λεμόνι. Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Στο μεταξύ κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και το βράζουμε για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Ακουμπάμε τα μπουκετάκια πάνω σε μία πετσέτα να στραγγίξουν από τα νερά τους.
Στη συνέχεια βάζουμε μπόλικο σπορέλαιο σε μία στενή κατσαρόλα να κάψει καλά. Βουτάμε τα μπουκετάκια στον χυλό και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσοχή δεν τα στριμώχνουμε στην κατσαρόλα αλλά τα τηγανίζουμε λίγα λίγα.
Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν λίγο.
Τα σερβίρετε με μπόλικο λεμονάκι από πάνω. Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό για το σαρακοστιανό σας τραπέζι και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!
Πηγή: Ditucook.blogspot.gr
SELECTIONS
- «Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ
- «Ανοίξτε τα μάτια σας και βρείτε ομορφιά εκεί που συνήθως δεν την περιμένετε» Jean-Paul Gaultier
- Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930
- Πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς