Το κουνουπίδι όπως δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει ποτέ! - AllYou.gr

Search

Το κουνουπίδι όπως δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει ποτέ!

Κουνουπίδι τηγανητό.

21 Μαρτίου 2015

Υλικά:

1 μέτριο κουνουπίδι

200 γραμ. αλεύρι φαρίνα

χυμός από 1 λεμόνι

1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη

1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο

νερό χλιαρό

σπορέλαιο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα μπαχαρικά μας και το χυμό λεμόνι. Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει ένας σφιχτός χυλός.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Στο μεταξύ κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και το βράζουμε για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Ακουμπάμε τα μπουκετάκια πάνω σε μία πετσέτα να στραγγίξουν από τα νερά τους.

Στη συνέχεια βάζουμε μπόλικο σπορέλαιο σε μία στενή κατσαρόλα να κάψει καλά. Βουτάμε τα μπουκετάκια στον χυλό και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. 

Προσοχή δεν τα στριμώχνουμε στην κατσαρόλα αλλά τα τηγανίζουμε λίγα λίγα.

Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν λίγο.

Τα σερβίρετε με μπόλικο λεμονάκι από πάνω. Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό για το σαρακοστιανό σας τραπέζι και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!

Πηγή: Ditucook.blogspot.gr

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!