Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κουλουράκια με ταχίνι, λεμόνι και σουσάμι

Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός!


Γεωργία Κοντού

Φτιάχνονται τόσο εύκολα αυτά τα κουλουράκια και έχουν υπέροχη γεύση κι άρωμα. Πίστευα πως το πορτοκάλι ταιριάζει καλύτερα με το ταχίνι, αλλά επειδή αγαπάω τόσο το λεμόνι είπα να ρισκάρω και να φτιάξω τα κουλουράκια μου με λεμόνι. Ένα θα σας πω, ενθουσιάστηκα. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε με λεμόνι, αλλά φτιάξτε τα και με πορτοκάλι αν το προτιμάτε. Είναι εξίσου υπέροχα! Αν θέλετε, μπορείτε να πλάσετε τη ζύμη σε στρουγγυλά κουλουράκια ή κοτσιδούλες. Ειλικρινά όμως δεν βρίσκω το λόγο να παιδεύεστε. Ο τρόπος που σας προτείνω να τα πλάσετε και να τα κόψετε είναι ο πλέον εύκολος και γρήγορος. 

Υλικά για 2 ρηχά ταψάκια

200γρ. ταχίνι

1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού και ξύσμα από 2 λεμόνια

250γρ. ζάχαρη

500γρ. αλεύρι

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλυκού σόδα

1 φλιτζάνι σουσάμι

Εκτέλεση

1. Μέσα σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε το ταχίνι με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

2. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του ταχινιού ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια. Μην ανησυχήσετε αν σας κολλάει λίγο το ζυμάρι στα χέρια. Το αφήνετε στο ψυγείο για ένα μισάωρο και θα γίνει όπως πρέπει.

3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος δύο ταψάκια.

4. Βάζετε το σουσάμι σε μπολ. Ύστερα παίρνετε το ζυμάρι και πλάθετε κορδόνια πάχους όσο ένα δάχτυλο. Τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 5εκ. περίπου, τα κυλάτε ελαφρά στο σουσάμι και τα αραδιάζετε στα ταψιά αφήνοντας περιθώριο μεταξύ τους.

5. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, αλλάζοντας στο ενδιάμεσο θέση στα ταψιά. Μην αφήσετε να ροδίσουν έντονα γιατί θα σκληρύνουν πολύ.

6. Τα ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν πριν τα μεταφέρετε σε δοχείο αποθήκευσης.

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30