Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Homemade μπισκότα πτι μπερ

Πώς θα φτιάξεις το αγαπημένο μπισκότο της παιδικής ηλικίας σου.


Γεωργία Κοντού

Αν υπάρχει ένα μπισκότο που όλοι αγαπάμε, αυτό είναι το κλασσικό πτι μπέρ. Μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία, τότε που το βουτάγαμε στο γάλα, αργότερα στη μαρμελάδα και στη νουτέλα. Σίγουρα όμως είναι μια σταθερή αξία βουτυρένια και τραγανή. Η παρακάτω συνταγή δεν χρειάζεται καθόλου κόπο και τα υλικά της δεν θα μπορούσαν να είναι πιο απλά: βούτυρο, ζάχαρη, βανίλια και αλεύρι.

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 στικς βουτύρου (125 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου

½ κούπα ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά εσάνς βανίλιας (ή και δύο βανίλιες σκόνη)

Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο μπώλ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Σε άλλο δοχείο με μίξερ χειρός (ή και με το χέρι αν δεν έχετε) ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν ελαφρύ μείγμα. Προσθέτουμε και τη βανίλια.

Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

Βάλτε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο ταψί, πατήστε την ελαφρά να πάρει το σχήμα του και σκεπάστε τη με διαφανή μεμβράνη. Βάλτε τη στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Βάλτε το φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου να προθερμανθεί.

Μόλις βγάλετε τη ζύμη από το ψυγείο ανοίξτε την ελαφρά με ένα πλάστη μέχρι να γίνει λεπτή. Κόψτε τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα και σχέδιο θέλετε με φορμάκια ή και απλώς με το μαχαίρι και τρυπήστε τα πριν τα ψήσετε με ένα πιρούνι.

Ψήστε τα για 8 λεπτά.

Tips:

• Μου αρέσει να έχω μια ή και δύο έτοιμες ζύμες στο ψυγείο. Αναλόγως τη διάθεση κάθε φορά, θα τις χρησιμοποιήσω για μπισκότα, τάρτες ή και σάντουιτς με παγωτό. Διατηρούνται μέχρι 4 μέρες στη συντήρηση και για μήνες στην κατάψυξη!

• Στη βασική αυτή ζύμη μπορείτε να προσθέσετε πριν τα ψήσετε ό,τι θέλετε. Προσθέστε κομματάκια σοκολάτας, ξύσμα λεμονιού ή και βότανα. Μπορείτε επίσης να βουτήξετε σε ζεστή σοκολάτα τα μπισκότα όταν ψηθούν!

Από την Eleni Tsalkitzi

Πηγή: Savoirville.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;