ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και αρακά
Νηστίσιμη, πολύχρωμη και νόστιμη!
Υλικά:
500 γρ. μαυρομάτικα φασολάκια
250 γρ. αρακά
250 γρ. βρασμένο ανάμεικτο αρακά με φύτρες (για να τον φτιάξεις, φύλαξέ τον για λίγο σε υγρό μέρος) και φακές
500 γρ. ντοματίνια τσέρι
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1/3 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μηλόξιδο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Βάλε να βράσει νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε αλάτι και στη συνέχεια τα μαυρομάτικα φασόλια. Άφησέ τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά και μετά πρόσθεσε τον αρακά και άφησε να μαγειρευτούν για ακόμη 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά. Στράγγισε τα όσπρια και ξέπλυνέ τα με κρύο νερό. Άφησέ τα να στραγγίσουν εντελώς.
2. Τοποθέτησε τα όσπρια σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε τον αρακά με τις φύτρες, τις φακές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το ξίδι και το λάδι. Ανακάτεψε καλά, αλατοπιπέρωσε κατά βούληση και ανακάτεψε ξανά.
3. Κόψε τα ντοματίνια στη μέση. Πρόσθεσέ τα στη σαλάτα αμέσως πριν από το σερβίρισμα.
Πηγή: Aspicyperspective.com