Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σεμιφρέντο φράουλας με μαρεγκάκια

Η πιο δροσιστική απόλαυση! 


Γεωργία Κοντού

Τόσο δροσερό, τόσο ζουμερό, τόσο χρωματιστό και ανάλαφρο γλυκό που δύσκολα να περάσει απαρατήρητο από το τραπέζι σας. Σας εγγυώμαι πως δεν θα αφήσει πίσω του ούτε ψίχουλο…

Υλικά για μια φόρμα διαμ. 24εκ.

3 κρόκοι αβγών

200γρ. ζάχαρη

50ml νερό

1 κονσέρβα φυτική κρέμα

50ml γάλα

200γρ. φράουλες

200γρ. τυρί κρέμα

Για τα μαρεγκάκια

3 ασπράδια αβγών

225γρ. ζάχαρη

1 βανίλινη

Για τη διακόσμηση 

200γρ.  φράουλες

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση

1. Για το σεμιφρέντο: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις φράουλες και αφήνετε στην άκρη τις υπόλοιπες.

2. Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθεί η ζάχαρη και από τη στιγμή που θα πάρει βράση το σιρόπι, βράζετε δύο λεπτά ακόμη. Στο μεταξύ χτυπάτε τα κροκάδια στο μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Τραβάτε το σιρόπι από τη φωτιά και το ρίχνετε με συνεχή ροή κορδονιού στους κρόκους με το μίξερ σε λειτουργία. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη (τουλάχιστον) μέχρι το μείγμα να ασπρίσει να φουσκώσει, να κρυώσει και να σφίξει.

3. Χτυπάτε τη φυτική κρέμα μαζί με το γάλα στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνετε λίγο την ταχύτητα και προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και το τυρί κρέμα. Χτυπάτε μέχρι να ενοποιηθούν. Ρίχνετε και τον φραουλοπολτό, ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.

4. Ντύνετε με ένα κομμάτι σελοφάν μια στρογγυλή φόρμα διαμ. 24εκ. με αποσπώμενο πάτο και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

5. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα μαρεγκάκια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί. Βάζετε τα ασπράδια στο μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να αφρίσουν και να γίνουν πυκνή μαρέγκα. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας  τη βανιλίνη και σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να την πάρει όλη και να γίνει μια μαρέγκα σφιχτή και γυαλιστερή που θα στέκεται σαν αφρός ξυρίσματος. Με ένα κουτάλι ρίχνετε στο ταψί κουταλιές από τη μαρέγκα που ετοιμάσατε και ψήνετε για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα απαλό μπεζ χρώμα η επιφάνειά τους. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε τα μπεζεδάκια μέσα για 10 λεπτά ακόμη πριν τα ξεφουρνίσετε.

6. Όταν θέλετε να σερβίρετε, σε μια πιατέλα σερβιρίσματος κάνετε ένα στρώμα με μαρεγκάκια. Ξεφορμάρετε το σεμιφρέντο, το αναποδογυρίζετε πάνω στα μαρεγκάκια και αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη. Διακοσμείτε το γλυκό από πάνω με φρέσκες φράουλες ολόκληρες και κομμένες στη μέση.  Κρατάτε 2-3 φράουλες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ με 1 κουταλιά ζάχαρη, μια κουταλιά νερό και μια κουταλιά λικέρ της επιλογής σας και περιχύνετε τις φράουλες με τον πολτό τους πριν σερβίρετε το γλυκό.

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30