ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Πώς θα φτιάξεις την καλύτερη μους σοκολάτα στον κόσμο μέσα σε 5 λεπτά
Ξέχασε όλα όσα ήξερες για την επεξεργασία της σοκολάτας...
Τι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις την πιο απολαυστική μους που υπάρχει; Σοκολάτα, νερό και πέντε λεπτά καιρό. Αυτή την υπόσχεση σου δίνει ο διάσημος Γάλλος χημικός Herve This, που ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την επεξεργασία της σοκολάτας (με νούμερο ένα κανόνα: "μην τη φέρνεις σε επαφή με υγρασία").
Σύμφωνα λοιπόν με τον Γάλλο ειδικό, αρκεί να ανακατέψουμε 270 ml νερό με 350 γρ. σοκολάτα μέχρι το μείγμα να πήξει για να έχουμε μια υπέροχη μους.
Ποια είναι η διαφορά της από τις άλλες; Η σοκολάτα, καθώς δεν αναμειγνύεται με άλλα υλικά, διατηρεί την καθαρόαιμη γεύση της. Φυσικά για να πετύχει η συνταγή είναι σημαντικό να επενδύσεις σε μια σοκολάτα καλής ποιότητας, όπως η Valrhona’s Guanaja ή τουλάχιστον οποιαδήποτε άλλη περιέχει κακάο σε ποσοστό 70%. Αν πάλι η ελαφρώς πικρή γεύση της δεν είναι του γούστου σου, μπορείς να προσθέσεις και λίγη ζάχαρη. Δες τη συνταγή εδώ.
Πηγή: Cafe Fernando