Των φρονίμων τα παιδιά... - AllYou.gr

Search

Των φρονίμων τα παιδιά...

...πριν υποδεχτούν τους καλεσμένους τους μαγειρεύουν!

25 Αυγούστου 2015

Ετοιμάζεις τραπέζι στο σπίτι; Τι μπορείς να κάνεις αρκετές ώρες νωρίτερα, ώστε όταν το κουδούνι της πόρτας χτυπήσει, να μη σε βρει ακόμη σκυμμένη πάνω από μια κατσαρόλα.

Μαρινάρισε το κρέας: Κατόπιν, αποθήκευσέ το σε μια σακούλα με τη μαρινάδα του και βάλε το στο ψυγείο. Αυτό μπορείς να το κάνεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας βρεις χρόνο. Όμως ενώ το κόκκινο κρέας διατηρείται στο ψυγείο για περίπου ένα 24ωρο, το ψάρι είναι πιο ευπαθές σε αλλοιώσεις: δεν μπορεί να διατηρηθεί στην ψύξη για περισσότερες από 5-6 ώρες.

Κόψε τα λαχανικά και τα φρούτα από πριν: Αφού τα κόψεις, κάλυψέ τα με υγρό χαρτί κουζίνας για να μη στεγνώσουν και βάλε τα στο ψυγείο. Έτσι, μπορούν να διατηρηθούν έως και 12 ώρες. Απόφυγε να κόψεις από πριν λαχανικά όπως το μαρούλι, γιατί θα χάσουν τις βιταμίνες τους. Αν μαυρίζουν μόλις κοπούν, όπως συμβαίνει με τις πατάτες και με διάφορα φρούτα, τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ με κρύο νερό και λίγο χυμό λεμονιού. 

Βράσε τα ζυμαρικά: Άνετα μπορείς να τα βράσεις μερικές ώρες νωρίτερα, να τα βάλεις σε ένα μπολ που θα καλύψεις με πλαστική μεμβράνη και να τα διατηρήσεις στο ψυγείο.

Βράσε τα χόρτα και τα λαχανικά: Αυτά, δηλαδή, που σκοπεύεις να σερβίρεις μαγειρεμένα σε σαλάτα ή ως συνοδευτικό κάποιου γεύματος, όπως τα βλίτα ή αντίστοιχα τα καρότα. Αφού τα περάσεις από κρύο νερό, βάλε τα σε ένα μπολ, σκέπασέ τα με πλαστική μεμβράνη και αποθήκευσέ τα για λίγες ώρες στο ψυγείο. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!