Μπισκότα βουτύρου με λεμόνι και δεντρολίβανο - AllYou.gr

Search

Μπισκότα βουτύρου με λεμόνι και δεντρολίβανο

Συνοδεύουν τέλεια ένα φλιτζάνι τσάι– αλλά είναι εξίσου απολαυστικά και σκέτα!

26 Απριλίου 2015

Υλικά:

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κ.γ. αλάτι

1 ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

1 φλ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

¾ φλ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το δεντρολίβανο. Τα αφήνεις στην άκρη.

2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάς με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές, κρεμώδες μείγμα, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέτεις τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις να χτυπάς. Ρίχνεις σιγά σιγά και το αλεύρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Απλώνεις το ζυμάρι σε στρογγυλό σχήμα και το τυλίγεις με πλαστική μεμβράνη. Το αφήνεις να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα.

3. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Καλύπτεις ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

4. Σε μια επιφάνεια που έχεις αλευρώσει ελαφρώς, πλάθεις το ζυμάρι σε ένα τετράγωνο πάχους μισού περίπου εκατοστού. Το κόβεις και το πλάθεις σε τετράγωνα, στρογγυλά κομμάτια ή στο σχήμα της επιλογής σου χρησιμοποιώντας κουπ πατ. Απλώνεις τα μπισκότα στο ταψί και ψήνεις για 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες. Τα βγάζεις από το φούρνο και τα αφήνεις να κρυώσουν εντελώς. Τα διατηρείς σε ένα αεροστεγές μπολ εκτός ψυγείου για μία εβδομάδα ή για περισσότερο καιρό στην κατάψυξη.

Πηγή: Two peas & Their Pod



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!