Μπουρεκάκια με κιμά και με σπανάκι - AllYou.gr

Search

Μπουρεκάκια με κιμά και με σπανάκι

Ένας μεζές για μικρούς και μεγάλους!

30 Απριλίου 2015

Το "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" σας προσφέρει ένα μεζεδάκι που τρώγεται παντού και πάντα! Τα μπουρεκάκια είναι πεντανόστιμα και σας βγάζουν ασπροπρόσωπους αν τα παρουσιάσετε ως ορεκτικό, σνακ για όλες τις ώρες, κολατσιό για τα παιδιά. Εύκολα, υγιεινά και αρέσουν σε όλους!

Υλικά (περίπου 40 κομμάτια):

1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό για πίτες (10-12 φύλλα)

για τον κιμά:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 σκελίδα σκόρδο

1 γεμάτη κουταλιά γκαράμ μασάλα

1 κουτί ντοματάκια κονσέρβας κονκασέ

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

αλατοπίπερο

για το σπανάκι:

1/2 κιλό σπανάκι

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

λίγο άνηθο

1 αυγό

100 γραμ. φέτα

πιπέρι

Εκτέλεση:

Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας για τον κιμά. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά και λίγο λάδι τον κιμά και όταν αλλάξει όλος χρώμα, ρίχνουμε το σκορδάκι ψιλοκομμένο.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, το μπαχαρικό και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό. Ο στόχος είναι να βράσει το μίγμα κα να μείνει χωρίς υγρασία. Αν δεν σωθεί το νερό στο εικοσάλεπτο, τότε συνεχίστε για λίγο το βράσιμο χωρίς καπάκι. Αφήστε το να κρυώσει.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά πολύ καλά.

Μαραίνουμε σε ένα τηγάνι το σπανάκι χωρίς καμιά προσθήκη . Το αφήνουμε να κρυώσει και με τις παλάμες το σφίγγουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά.

Το βάζουμε σε μια μπασίνα μαζί με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο.

Προσθέτουμε τη φέτα, το αυγό και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε τα φύλλα και με ένα κοφτερό μαχαίρι ή μια ρόδα κόβουμε πρώτα στη μέση κατά μήκος και ύστερα κατά πλάτος. 

Τώρα έχουμε το φύλλο χωρισμένο στα τέσσερα. Βάζουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τα μπουρεκάκια.

Τα μισά φύλλα τα γεμίζουμε με το μίγμα σπανακιού και τα άλλα μισά με το μίγμα του κιμά.

Παίρνουμε μια μεγάλη κουταλιά και την τοποθετούμε στο κάτω μέρος ενός κομματιού φύλλου.

Γυρνάμε προς τα πάνω το περιθώριο από κάτω, γυρνάμε προς τα μέσα τα πλαϊνά περιθώρια, λαδώνουμε ελαφρά την άκρη του φύλλου και ρολάρουμε ώσπου να έχουμε ένα ρολάκι.

Με την ίδια διαδικασία ετοιμάζουμε και τα μπουρεκάκια με κιμά.

Τυλίγουμε ρολάκια.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αρκετά κοντά γιατί δε φουσκώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C ώσπου να ροδίσουν.

Τρώγονται ζεστά αλλά και κρύα.

Διάβασε τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: 

Μπουρεκάκια με κιμά και με σπανάκι: Υλικά (περίπου 40 κομμάτια): 1πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό για πίτες ( 10-12 φύλλα...

Posted by
Aggeliki Kontou on Dienstag, 28. April 2015
" target="_blank">Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Hot αυτή τη στιγμή!

STAR STYLE

5 φορές που η Kate Middleton μας θύμισε την πριγκίπισσα Diana

Να από πού εμπνέεται η Kate για τις εμφανίσεις της!
BEAUTY NEWS

Αυτή η τάση στα μαλλιά έχει κατακλύσει το Pinterest

Εσύ είσαι έτοιμη για να την δοκιμάσεις;
ΕΓΩ

Το ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις όταν όλα πάνε στραβά

Είχες μια κακή μέρα; Προσοχή πως θα το διαχειριστείς.
STREET STYLE
BEAUTY TIPS

O ιδιοφυής τρόπος να χρησιμοποίησεις τα cotton pads

Ξέχνα για λίγο τις sheet masks. Αυτή είναι τώρα η νέα τάση!
ΠΑΙΔΙ

To τάισμα αλεσμένων με το κουτάλι, οδηγεί σε παχυσαρκία!

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που πρέπει να διαβάσει κάθε νέα μαμά.