ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Βότκα με λεμόνι και λεβάντα
Ένας all-time-classic συνδυασμός, αλλά με μια αρωματική προσθήκη.
Να ένας (ακόμη) τρόπος να εκμεταλλευτείς τη λεβάντα που έχεις στη γλάστρα της βεράντας σου: να την προσθέσεις σε ένα κοκτέιλ δίνοντάς του υπέροχο άρωμα. Ό,τι πρέπει για μια ανοιξιάτικη βραδιά με φίλους!
Υλικά:
6 κύβοι λευκής ζάχαρης
50 ml κρύο νερό
100 ml φρέσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
100 ml βότκα
πάγο
4 κλωνάρια λεβάντας
Εκτέλεση:
Χτυπάς τουλάχιστον τριάντα φορές όλα τα υλικά σε ένα σέικερ, προσθέτοντας όμως μόνο 2 από τα κλωνάρια της λεβάντας. Μοιράζεις το μείγμα σε δύο κολωνάτα ποτήρια και γαρνίρεις με τα υπόλοιπα 2 κλωνάρια.
Tip: Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα σιρόπι, ζεσταίνοντας σε κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και τη λεβάντα. Αφού σουρώσεις το μείγμα και το αφήσεις να κρυώσει, το αναμειγνύεις με τα υπόλοιπα υλικά.
Πηγή: The Effortless Chic
SELECTIONS
- 4 eye patches για να «ξυπνήσεις» τη λάμψη στο βλέμμα σου
- 6 ολόσωμα μαγιό για τις πρώτες βουτιές του 2024
- 6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου
- MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου