ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Γλυκά και πικάντικα νουντλς από αγγούρι
Είναι η νέα τάση στη μαγειρική!
Αν μόλις ανακάλυψες τα νουντλς από κολοκυθάκια (ίσως διαβάζοντας και αυτό το θέμα), σου έχουμε... άσχημα νέα: θεωρούνται ήδη παλιά υπόθεση. Το νέο, καυτό trend στο εξωτερικό είναι τα νουντλς από αγγγούρι, πανάλαφρα, υγιεινά και άκρως καλοκαιρινά. Όπως και εκείνα από κολοκυθάκια, θα τα φτιάξεις με ένα ειδικό εργαλείο κοπής λαχανικών. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνταγή ακολουθούν παρακάτω.
Υλικά:
4 μεγάλα αγγούρια
1/2 φλ. ντοματίνια τσέρι, κομμένα στη μέση
2 χούφτες βιολογική ρόκα
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. μέλι
ο χυμός από ένα πορτοκάλι
1/2 σκόρδο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Κόβεις τα αγγούρια σε πολύ λεπτές λωρίδες με το ειδικό εργαλείο.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτεις τα νουντλς αγγουριού, τις ντομάτες και τη ρόκα.
3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις τα υπόλοιπα υλικά με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν, για να φτιάξεις το ντρέσινγκ.
4. Περιχύνεις τα νουντλς με το ντρέσινγκ. Τα ανακατεύεις καλά να πάει το ντρέσινγκ παντού. Σερβίρεις αμέσως.
Tip: Τα νουντλς από αγγούρι καταναλώνονται αμέσως, διαφορετικά θα μαλακώσουν και θα αλλοιωθούν αρκετά γρήγορα.
Πηγή: She Knows