ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
H δική σου σοκολατόπιτα
Ακολούθησε τις οδηγίες της Ντίνας Νικολάου για να τη φτιάξεις εκπληκτικά εύκολα!
Μερίδες: 4-6
Προετοιμασία: 20' - 25'
Μαγείρεμα: 30' - 35'
Υλικά (1 μέτριο ταψί):
200 γραμ. κουβερτούρα, σπασμένη
σε μέτρια κομμάτια
200 γραμ. αγελαδινό βούτυρο
(ή μαργαρίνη), σε μικρά κομμάτια
ελάχιστο αλάτι
100 γραμ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
5 αυγά
40 γραμ. κορν φλάουρ
Για το γλάσο σοκολάτας
150 γραμ. κουβερτούρα, σπασμένη
σε μέτρια κομμάτια
80 γραμ. αγελαδινό βούτυρο
(ή μαργαρίνη)
½ φλιτζάνι ποτό, όπως ουίσκι, σκούρο ρούμι, κονιάκ ή κάποιο λικέρ
Παρασκευή:
1. Λιώνεις σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βούτυρο, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν καλά. Ρίχνεις μια ιδέα αλάτι, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύεις καλά, πάνω στο μπεν μαρί.
2. Αποσύρεις από τη φωτιά, προσθέτεις τα αυγά, χτυπώντας καλά και, τέλος, ρίχνεις το κορν φλάουρ. Ανακατεύεις καλά.
3. Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι που το έχεις ντύσει εσωτερικά με λαδόκολα και ψήνεις τη σοκολατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
4. Στο μεταξύ λιώνεις σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το βούτυρο, το ποτό και ανακατεύεις διαρκώς.
5. Μόλις κρυώσει η σοκολατόπιτα, την περιχύνεις με το γλάσο σοκολάτας.
Η συνταγή προέρχεται από το καινούργιο βιβλίο της Ντίνας Νικολάου "Μόνος στην κουζίνα. Συνταγές και συμβουλές για πρωτάρηδες στη μαγειρική", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.
SELECTIONS
- «Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica