ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μεθυσμένο κοτόπουλο με κρασί Marsala και ντοματίνια
Ο επιδόρπιος οίνος από τη Σικελία χαρίζει σ' αυτό το πιάτο τη γλύκα του.
Υλικά:
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
3 κ.σ. βούτυρο, κομματιασμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 φλ. κρασί Marsala
1 κ.γ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς τα κόκαλα και πέτσα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. αλεύρι
1 κ.γ. μπαχαρικά της αρεσκείας σου
1-2 φλ. ντοματίνια
φρέσκος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις 1 κ.σ. βούτυρο σε μέτριο ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνεις τα μανιτάρια και σοτάρεις για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
2. Προσθέτεις το σκόρδο και το κρασί και τα αφήνεις να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μετά από 15-20 λεπτά, όταν το μείγμα θα έχει αρχίσει να πήζει, ρίχνεις το κορν φλάουρ, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
3. Κόβεις το κοτόπουλο σε λωρίδες πάχους 2 περίπου εκ., για να μαγειρευτεί πιο ομοιόμορφα.
4. Αναμειγνύεις το αλεύρι, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι σε ένα ρηχό μπολ. Περνάς τις λωρίδες κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές να καλυφθούν από το μείγμα.
5. Ζεσταίνεις τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα άλλο, μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζεις το κοτόπουλο για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέσα-έξω.
6. Προσθέτεις το μείγμα των μανιταριών και του κρασιού στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Ρίχνεις τα ντοματίνια και σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσουν. Γαρνίρεις με φρέσκο μαϊντανό.
Πηγή: Pinch of Yum