Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τάκος με τσίλι και μαύρα φασόλια

Σήμερα θα φάμε μεξικάνικο!


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

Για τη σάλτσα:

2-3 ντομάτες, σε κυβάκια

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1/4 φλ. κρεμμύδι, σε κυβάκια

1/4 φλ. φρέσκο πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

ο χυμός και το ξύσμα από 2 μικρά λάιμ

1-2 κ.γ. πολτό τσίλι

1/2 κ.γ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1/2 κ.γ. τζίντζερ, λιωμένο (προαιρετικά)

μια πρέζα ζάχαρη ή μέλι (προαιρετικά)

ψιλοκομμένο αβοκάντο (προαιρετικά)

για τα τάκος:

μαύρα φασόλια

παρμεζάνα (προαιρετικά)

επιπλέον φέτες λάιμ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύεις όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Τα αφήνεις τουλάχιστον για 15 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.

2. Προσθέτεις το αβοκάντο ακριβώς πριν το σερβίρισμα.

3. Γεμίζεις τα τάκος με τα φασόλια, τη σάλτσα και το τυρί. Σερβίρεις με λάιμ. 

Tip: Αν δεν έχεις πολτό τσίλι μπορείς να τον αντικαταστήσεις με λίγη ψιλοκομμένη πιπερίτσα τσίλι. 

Πηγή: Love and Lemons

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ