ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Τάκος με τσίλι και μαύρα φασόλια
Σήμερα θα φάμε μεξικάνικο!
Υλικά:
Για τη σάλτσα:
2-3 ντομάτες, σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/4 φλ. κρεμμύδι, σε κυβάκια
1/4 φλ. φρέσκο πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
ο χυμός και το ξύσμα από 2 μικρά λάιμ
1-2 κ.γ. πολτό τσίλι
1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. τζίντζερ, λιωμένο (προαιρετικά)
μια πρέζα ζάχαρη ή μέλι (προαιρετικά)
ψιλοκομμένο αβοκάντο (προαιρετικά)
για τα τάκος:
μαύρα φασόλια
παρμεζάνα (προαιρετικά)
επιπλέον φέτες λάιμ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύεις όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Τα αφήνεις τουλάχιστον για 15 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.
2. Προσθέτεις το αβοκάντο ακριβώς πριν το σερβίρισμα.
3. Γεμίζεις τα τάκος με τα φασόλια, τη σάλτσα και το τυρί. Σερβίρεις με λάιμ.
Tip: Αν δεν έχεις πολτό τσίλι μπορείς να τον αντικαταστήσεις με λίγη ψιλοκομμένη πιπερίτσα τσίλι.
Πηγή: Love and Lemons