Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πανσέτα γλυκόξινη αλά κινέζικο

Ένα εξωτικό πιάτο που μπορείς να φτιάξεις εύκολα μόνη σου.


Γεωργία Κοντού

Το πολύχρωμο φαγητό είναι υγιεινό, γιατί η πολυχρωμία οφείλεται στα πολλά λαχανικά που μας θωρακίζουν με τις βιταμίνες κι όλα τα θρεπτικά συστατικά τους!

Υλικά:

1/2 κιλό πανσέτα (χοιρινή)

2 καρότα

6-7 μανιτάρια λευκά

2 πιπεριές -κόκκινη , πράσινη

1 κρεμμύδι ξερό

1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ

1-2 κουταλιές ελαιόλαδο

1-2 κουταλιές σησαμέλαιο

1 βάζο έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα

mix of 5 spices (μίγμα μπαχαρικών για κινέζικο)

αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση:

Κόβουμε την πανσέτα σε κομμάτάκια.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.

Κόβουμε τα λαχανικά σε ζουλιέν (μακρόστενα) και τα μανιτάρια σε φέτες.

Σωτάρουμε την πανσέτα σε αντικολλητικό σκεύος και σε δυνατή φωτιά. Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε γουόκ χωρίς την προσθήκη λιπαρής ουσίας. Ή έστω με μια κουταλιά λάδι, αν φοβόμαστε ότι θα μας κολλήσει. Όταν πάρει χρώμα κι από τις δυο πλευρές, αφαιρούμε το κρέας και πετάμε όλο το λίπος. Ξαναβάζουμε το σκεύος στη φωτιά με το κρέας μαζί.

Προσθέτουμε στο σκεύος και τα λαχανικά, καθώς και δυο κουταλιές ελαιόλαδο. Πρώτα τα καρότα, μετά τις πιπεριές και τελευταία τα μανιτάρια -η σειρά καθορίζεται από το πόσο γρήγορα μαλακώνουν, τα πιο σκληρά μπαίνουν πρώτα. Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σησαμέλαιο.

Προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο.

Προσθέτουμε τη σάλτσα, το mix of 5 spices και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για μερικά λεπτά, ώσπου το κρέας να μαλακώσει και να τρώγεται άνετα. Τα λαχανικά αντίθετα τα θέλουμε τραγανά.

Σερβίρουμε αμέσως με νουντλς ή με ρύζι μπασμάτι. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου