ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ποιο είναι το μυστικό για πεντανόστιμα λαδερά;
Μια πατάτα θα σου λύσει πολλά προβλήματα και θα νοστιμίσει τη συνταγή!
Γεωργία Κοντού
Τώρα αρχίζει η καλύτερη εποχή να απολαύσεις τις αγαπημένες σου συνταγές λαδερών με φρέσκα λαχανικά... Όσο εύκολες όμως κι αν φαίνονται στην εκτέλεση, κρύβουν μερικές παγίδες. Για παράδειγμα, μπορεί τα λαχανικά να αρχίσουν να παραβράζουν, αλλά να μην έχουν πιει ακόμη τα νερά τους ή να σου πέσει περισσότερο αλάτι από όσο θα ήθελες.
Αυτά τα δύο προβλήματα θα σου λύσει μια πατάτα, υλικό-πασπαρτού για κάθε συνταγή λαδερών. Το μόνο μειονέκτημά της είναι ότι δεν μπορείς να την κρατήσεις για πολύ καιρό μαγειρεμένη στο ψυγείο, γιατί αλλοιώνεται γρήγορα η γεύση της - οπότε καλό θα ήταν το φαγάκι σου να καταναλωθεί μέσα σε μία-δύο ημέρες!