Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σπαγγέτι με αβοκάντο και λεμόνι

Νόστιμο και υγιεινό!


Γεωργία Κοντού

Η πλούσια γεύση του αβοκάντο σε τέλειο συνδυασμό με τα μυρωδικά και το λεμόνι.

Υλικά:

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

400 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης από καστανό ρύζι

ελαιόλαδο

4 κ.γ. κάπαρη σε άλμη, χοντροκομμένη

1 σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

το ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια και ο χυμός από 1/2 λεμόνι

τα φύλλα από ένα ματσάκι φρέσκο βασιλικό

τα φύλλα από ένα ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

2 ώριμα αβοκάντο

Εκτέλεση:

1. Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, αλατίζεις και, μόλις πάρει βράση, προσθέτεις τα ζυμαρικά και μαγειρεύεις για 8-10 λεπτά, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.

2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο, προσθέτεις την κάπαρη και το σκόρδο και ανακατεύεις απαλά μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει στις άκρες. Αποσύρεις από τη φωτιά το τηγάνι και προσθέτεις το ξύσμα λεμονιού.

3. Ψιλοκόβεις τα μυρωδικά και τα προσθέτεις στο μείγμα του σκόρδου. Καθαρίζεις τα αβοκάντο, τα κόβεις σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνεις κι αυτά.

4. Κρατάς μισό φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά. Τα στραγγίζεις, τα ρίχνεις στο τηγάνι με λίγο από το νερό και περιχύνεις με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις το χυμό λεμόνι και σερβίρεις. 

Πηγή: Love and Lemons

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30