ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι
Γεύση κατευθείαν από το μποστάνι!
Μια ανθοδέσμη αλλιώτικη! Απολαμβάνεις τα άνθη με όλες τις αισθήσεις. Τα βλέπεις και παθαίνεις σιελόρροια! Τα μυρίζεις και σου έρχεται να ορμήσεις στην πιατέλα! Όταν τα αγγίξεις και τα φέρεις στο στόμα, ε, τα αφήνεις να λιώσουν αργά και βασανιστικά απελευθερώνοντας τα αρώματα των μυριστικών που κρύβουν μέσα τους σε μια έκρηξη γεύσης!
Υλικά:
Μια σακούλα του σούπερ μάρκετ κολοκυθοανθούς
2 κούπες ρύζι καρολίνα
2 κρεμμύδια
1/2 μάτσο άνηθο
1/2 μάτσο μαϊντανό
1/2 μάτσο δυόσμο
1 ντομάτα
αλάτι, πιπέρι
λίγο κύμινο
1 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πολύ προσεκτικά πλένουμε σε λεκάνη με άφθονο νερό τους ανθούς και τους βγάζουμε να στραγγίσουν.
Αφαιρούμε τα σέπαλα, αυτά τα λεπτά που βρίσκονται ολόγυρα στο άνθος.
Ψιλοκόβουμε τα βότανα και τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τη ντομάτα.
Η ποσότητα του κύμινου που θα βάλουμε έιναι εξαιρετικά μικρή, στην άκρη του κουταλιού, να προσδίδει μόνο μια υποψία ύπαρξης.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το ρύζι μας και δυο κουταλιές από το λάδι.
Γεμίζουμε σιγά σιγά τους ανθούς με μια κουταλίτσα γέμιση στον καθένα.
Κλείνουμε με απλό τρόπο, γυρνώντας τις άκρες του ανθού προς τη μία κατεύθυνση και τοποθετούμε με αυτή την πλευρά από κάτω.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα μας.
Τοποθετούμε ένα πιάτο ανάποδα από πάνω. Ρίχνουμε νερό τόσο, όσο να σκεπάζει τους ανθούς και κατόπιν ρίχνουμε και το λάδι.Φέρνουμε σζε βρασμό σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε στο ελάχιστο δυνατό αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει για τουλάχιστον 30 -40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει πολύ καλά το ρύζι και να σωθεί το νερό.
Οι κολοκυθοανθοί σερβίρονται χλιαροί ή και κρύοι με την ιδανική συνοδεία γιαουρτιού.
Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει