Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι

Γεύση κατευθείαν από το μποστάνι!


Γεωργία Κοντού

Μια ανθοδέσμη αλλιώτικη! Απολαμβάνεις τα άνθη με όλες τις αισθήσεις. Τα βλέπεις και παθαίνεις σιελόρροια! Τα μυρίζεις και σου έρχεται να ορμήσεις στην πιατέλα! Όταν τα αγγίξεις και τα φέρεις στο στόμα, ε, τα αφήνεις να λιώσουν αργά και βασανιστικά απελευθερώνοντας τα αρώματα των μυριστικών που κρύβουν μέσα τους σε μια έκρηξη γεύσης!

Υλικά:

Μια σακούλα του σούπερ μάρκετ κολοκυθοανθούς

2 κούπες ρύζι καρολίνα

2 κρεμμύδια

1/2 μάτσο άνηθο

1/2 μάτσο μαϊντανό

1/2 μάτσο δυόσμο

1 ντομάτα 

αλάτι, πιπέρι

λίγο κύμινο

1 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πολύ προσεκτικά πλένουμε σε λεκάνη με άφθονο νερό τους ανθούς και τους βγάζουμε να στραγγίσουν.

Αφαιρούμε τα σέπαλα, αυτά τα λεπτά που βρίσκονται ολόγυρα στο άνθος.

Ψιλοκόβουμε τα βότανα και τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τη ντομάτα.

Η ποσότητα του κύμινου που θα βάλουμε έιναι εξαιρετικά μικρή, στην άκρη του κουταλιού, να προσδίδει μόνο μια υποψία ύπαρξης.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το ρύζι μας και δυο κουταλιές από το λάδι.

Γεμίζουμε σιγά σιγά τους ανθούς με μια κουταλίτσα γέμιση στον καθένα.

Κλείνουμε με απλό τρόπο, γυρνώντας τις άκρες του ανθού προς τη μία κατεύθυνση και τοποθετούμε με αυτή την πλευρά από κάτω.

Γεμίζουμε την κατσαρόλα μας.

Τοποθετούμε ένα πιάτο ανάποδα από πάνω. Ρίχνουμε νερό τόσο, όσο να σκεπάζει τους ανθούς και κατόπιν ρίχνουμε και το λάδι.Φέρνουμε σζε βρασμό σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε στο ελάχιστο δυνατό αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει για τουλάχιστον 30 -40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει πολύ καλά το ρύζι και να σωθεί το νερό.

Οι κολοκυθοανθοί σερβίρονται χλιαροί ή και κρύοι με την ιδανική συνοδεία γιαουρτιού.

Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ