ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Το μυστικό για... διπλά νόστιμο κιμά
Mix & match (και) στη μαγειρική.
Γεωργία Κοντού
Ίσως γνωρίζεις μόνο το μοσχαρίσιο κιμά ή προτιμάς αποκλειστικά τον χοιρινό για λόγους οικονομίας. Το ήξερες όμως ότι αν τους συνδυάσεις στην ίδια συνταγή το αποτέλεσμα θα είναι πιο νόστιμο, με πολυεπίπεδη γεύση; Η χρυσή αναλογία είναι δύο μέρη μοσχαρίσιου κιμά προς ένα μέρος χοιρινό, αλλά είναι και θέμα προσωπικού γούστου. Μπορείς να εφαρμόσεις αυτό το tip σε κάθε πιάτο με κιμά, είτε πρόκειται για σπαγγέτι, κεφτεδάκια ή μουσακά. Με αυτό τον τρόπο, τα υλικά θα σου κοστίσουν και λιγότερο από ό,τι αν χρησιμοποιούσες μόνο μοσχάρι.