Αυτή την εβδομάδα, ο Διονύσης Αλέρτας μάς φτιάχνει τάρτα φράουλα - AllYou.gr

Search

Αυτή την εβδομάδα, ο Διονύσης Αλέρτας μάς φτιάχνει τάρτα φράουλα

Ο Chef Pâtissier του Δειπνοσοφιστήριον Catering αλλά και ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείο Criollo στην Κηφισιά σου προτείνει... 

26 Ιουνίου 2015

ΥΛΙΚΑ:

Για την τάρτα

* 210 γρ βούτυρο

* 400 γρ αλεύρι

* 1 μεγάλο αυγό

* 140 γρ ζάχαρη άχνη

* 1 βανίλια

Για την αμυγδαλόκρεμα

* 100 γρ βούτυρο

* 100 γρ ζάχαρη άχνη

* 70 γρ πούδρα αμυγδάλου

* 30γρ αλεύρι

* 1 αυγό

* 180 γρ γάλα

* Βανίλια προαιρετική

Για την κρέμα βανίλιας

* 250 γρ γάλα

* 60γρ κρέμα γάλακτος

* 3 κρόκους αυγών

* 50 γρ ζάχαρη

* 30 γρ άμυλο- corn flour

* 30 γρ βούτυρο

* 2 βανίλιες

*150γρ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί

Για την διακόσμηση

Φρέσκιες φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

Για την αμυγαλόκρεμα

Χτυπάμε και μαλακώνουμε το βούτυρο στο μίξερ με το φτερό. Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου, την ζάχαρη άχνη, το γάλα, το αλεύρι και το αυγό, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει κρέμα.

Για την τάρτα

Μαλακώνουμε το βούτυρο καθώς το χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, βανίλια και τα χτυπάμε όλοι μαζί για να ενσωματωθούν. Μετά προσθέτουμε το αυγό και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. 

Όταν γίνει η ζύμη την βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.

Μετά σε αντικολλητική λαδόκολλα ανοίγουμε την ζύμη και την τοποθετούμε σε βάση τάρτας. Ψήνουμε για 17 λεπτά στον αέρα στους 160Ο C βαθμούς.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την αμυγδαλόκρεμα και ψήνουμε για άλλα 7 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Για την κρέμα 

Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα. Χτυπάμε το αυγό με την ζάχαρη (κρυσταλλική) και προσθέτουμε το  corn flour.  Στην συνέχεια ενσωματώνουμε το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να κοχλάσει. 

Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί.

Στην συνέχεια μεταφέρουμε σε ταψάκι όλο το μείγμα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.

Χτυπάμε τα 150γρ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.  Όταν κρυώσει η κρέμα την βγάζουμε από το ψυγείο και την ενσωματώνουμε με την σαντιγί.

Τέλος γαρνίρουμε με αυτή την κρέμα  την τάρτα με την αμυγδαλόκρεμα που έχουμε ήδη προετοιμάσει και την διακοσμούμε με φρέσκιες φράουλες.

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.