Τα μυστικά του σεφ για τηγανητό ψάρι - AllYou.gr

Search

Τα μυστικά του σεφ για τηγανητό ψάρι

Όσο πιο φρέσκα τα ψάρια, τόσο πιο "μαγικό" το αποτέλεσμα!

20 Ιουνίου 2015

"Το τηγάνισμα είναι τέχνη", έλεγε ο Εσκοφιέ, "και γι' αυτό πρέπει να το μάθουμε με αγάπη". Ένα καλό τηγάνισμα είναι πράγματι αποτέλεσμα ορισμένων απαραίτητων τεχνασμάτων.

Τα καλύτερα τηγάνια είναι τα σιδερένια ή τα αντικολλητικά. Ο μόνος επιτρεπόμενος τρόπος τηγανίσματος είναι με λάδι ελιάς σε τέτοια ποσότητα, ώστε να μην κολλάνε τα ψάρια μεταξύ τους και να τηγανίζονται ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές

1. Η θερμοκρασία του λαδιού δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 180°C για μερίδες ψαριού και τους 200°C για φιλέτα και μικρά ψάρια.

2. Τα μεγάλα ψάρια, δηλαδή εκείνα που ξεπερνούν τα 200 γρ., πρέπει να φιλετάρονται.

3. Βάζουμε το ψάρι καθαρισμένο και πλυμένο σε γάλα, που, αν θέλουμε, αρωματίζουμε με μυρωδικά.

4. Το στραγγίζουμε, το αλευρώνουμε και το κουνάμε, για να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι.

5. Βουτάμε το ψάρι στο καυτό λάδι και τέλος το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι που συνήθως είναι αρκετό.

6. Αλλιώς, μπορούμε να περάσουμε το ψάρι, πριν το τηγάνισμα, από ένα μeίγμα με νερό και αλεύρι και, αν θέλουμε, με ασπράδι αbγού χτυπημένο μαρέγκα

7. Μετά το τηγάνισμα, το ψάρι πρέπει να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα και να είναι τραγανό στο εξωτερικό, αλλά μαλακό στο εσωτερικό.

8. Η διαδικασία είναι ίδια και για το τηγάνισμα των οστρακόδερμων και των μαλακίων.

9. Τηγανίζουμε ολόκληρα τα μικρά κεφαλόποδα, όπως είναι τα καλαμαράκια. Κόβουμε τα πιο μεγάλα σε ροδέλες.

10. Γι' αυτά τα μαλάκια ο χρόνος τηγανίσματος πρέπει να είναι πολύ σύντομος, για να μη χαθεί το άρωμα και η μαλακότητα της σάρκας.

11. Μαρινάρουμε τα γαστερόποδα και δίθυρα μαλάκια, χωρίς τα όστρακα τους, σε λάδι, λεμόνι και μαϊντανό, αφού τα αλείψουμε με μeίγμα νερού-αλευριού ή με γαλέτα και τα τηγανίσουμε για λίγο σε πολύ ζεστό λάδι.

Πηγή: Gourmed.gr

Hot αυτή τη στιγμή!

Default Image
ΠΑΙΔΙ

6 τρόποι να κάνεις μαγικά τα Χριστούγεννα του παιδιού σου

Μερικές ιδέες για να βάλεις τη μαγεία των Χριστουγέννων στο σπίτι.
ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί θέλουμε εκείνους που δε μας θέλουν

Η απόρριψη είναι... εγκεφαλική διεγερτική και άκρως ε(ρε)θιστικη, υποστηρίζουν οι ειδικοί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 καλοί λόγοι να ξεκινήσεις να πίνεις χυμό βύσσινο

Το κερασάκι στην κορυφή μπορεί να είναι ξινό αλλά όχι για την υγεία σου, τονίζουν οι ειδικοί.
FASHION NEWS

Όταν το θρυλικό «Μπάγκειον» μετατράπηκε στην πιο σύγχρονη πασαρέλα μόδας

Δες τώρα την νέα συλλογή του Stelios Koudounatis για την Resort ’17 συλλογή!
BEAUTY TIPS

3 hacks για τέλεια μαλλιά σε λιγότερο από 1 λεπτό

Τέλος στις χρονοβόρες προετοιμασίες για πάντα!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί νιώθεις καλά που ο πρώην σου χώρισε;

Σου φτάνουν τα νέα και εσύ χαμογελάς. Η επιστήμη εικάζει το γιατί.