Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ψητός σολομός με σάλτσα από αβοκάντο

Η νοστιμιά του ψαριού συναντά τα αρώματα των μπαχαρικών και την κρεμώδη υφή του αβοκάντο.


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

1 κιλό σολομός, σε 4 φέτες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο

1 κ.γ. τριμμένο κύμινο

1 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη

1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

για τη σάλτσα από αβοκάντο:

1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

3 μέτρια καυτερές πιπεριές, καθαρισμένες από τα σπόρια τους και κομμένες σε κυβάκια ή φέτες

ο χυμός από 2 λάιμ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο

αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύεις το αλάτι, το κόλιανδρο, το κύμινο, την πάπρικα, το κρεμμύδι και το μαύρο πιπέρι, τρίβεις τις φέτες του σολομού με το μείγμα των μπαχαρικών και το ελαιόλαδο και τις αφήνεις στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά.

2. Προθερμαίνεις το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.

3. Για τη σάλτσα: Αναμειγνύεις το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τις καυτερές πιπεριές, το κόλιανδρο, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μπολ και μόλις γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, τα τοποθετείς στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα χρησιμοποιήσεις.

4. Ψήνεις το σολομό μέχρι να ροδίσει.

5. Σερβίρεις το σολομό γαρνιρισμένο με τη σάλτσα και συνοδευόμενο από ρύζι ή πατάτες.

Πηγή: Laylita's Recipes

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη