Ψητός σολομός με σάλτσα από αβοκάντο - AllYou.gr

Search

Ψητός σολομός με σάλτσα από αβοκάντο

Η νοστιμιά του ψαριού συναντά τα αρώματα των μπαχαρικών και την κρεμώδη υφή του αβοκάντο.

27 Ιουνίου 2016

Υλικά:

1 κιλό σολομός, σε 4 φέτες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο

1 κ.γ. τριμμένο κύμινο

1 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη

1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

για τη σάλτσα από αβοκάντο:

1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

3 μέτρια καυτερές πιπεριές, καθαρισμένες από τα σπόρια τους και κομμένες σε κυβάκια ή φέτες

ο χυμός από 2 λάιμ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο

αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύεις το αλάτι, το κόλιανδρο, το κύμινο, την πάπρικα, το κρεμμύδι και το μαύρο πιπέρι, τρίβεις τις φέτες του σολομού με το μείγμα των μπαχαρικών και το ελαιόλαδο και τις αφήνεις στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά.

2. Προθερμαίνεις το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.

3. Για τη σάλτσα: Αναμειγνύεις το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τις καυτερές πιπεριές, το κόλιανδρο, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μπολ και μόλις γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, τα τοποθετείς στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα χρησιμοποιήσεις.

4. Ψήνεις το σολομό μέχρι να ροδίσει.

5. Σερβίρεις το σολομό γαρνιρισμένο με τη σάλτσα και συνοδευόμενο από ρύζι ή πατάτες.

Πηγή: Laylita's Recipes



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!